Likestillingen gjelder ikke oss!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LIKESTILLING: Vi har alltid vært stolt av de rettighetene som ble slått fast i loven om likestilling mellom kjønnene, fra 9. juni 1978. Vi kvinner jobber fortsatt med å bli behandlet på lik linje med menn. Hva er det likestillingsloven forteller oss? Likestillingsloven skal fremme likestilling mellom kjønnene og bedre kvinners stilling i samfunnet. Den skal sikre at kvinner og menn gis lik mulighet til utdanning, arbeid, kulturell og faglig utvikling! Hvor langt har vi kommet? Nå i 2009 leser jeg om og om igjen at «Kvinner og menn skal ha like muligheter til utdanning, arbeid og kulturell og faglig utvikling». Men dette gjelder ikke alle kvinner.

Loven gjelder alle andre enn oss muslimske kvinner! Slik føles det. En muslimsk kvinne med et ekstra plagg havner utenfor likestillingsloven. Slik er det i vårt kjære land, Norge. Det er sårende å se likestillingsloven utvikle seg så brutalt. «Vi er de stakkars, svake, undertrykket og ikke minste ’gammeldagse’ kvinner» som ikke er på linje med de andre moderne, sterke og frie kvinnene i dette landet.

Dette ble bevist den 8. mars 2009 på Youngstorget av en sterk kvinne som brukte ytringsfriheten sin til å brenne en hijab, for slik er det i Norge. Men nå er det på tide å se hvem det er som tar rettighetene fra oss muslimske kvinner.

Butikken Oscar Jacobson på Steen & Strøm nektet en ansatt å bære hijab i 2007.

Ambreen Pervez fikk sparken fra A-møbler fordi hun nektet å ta av seg hijaben i 2004.

Nylig ble det klart at norske politifolk sier nei til hijab i politiet.

Men hvem er det som alltid blir beskyldt for å undertrykke de muslimske kvinnene? Jo, islam og profeten Muhammed. Fakta er at de rettighetene som hver enkelt muslimske kvinne fikk for 1500 år siden, har Norge enda ikke gitt oss. Det er ingen tvang i islam. Ser dere ikke det, eller vil dere ikke se det? Det er mange muslimske kvinner med og uten hijjab. Islam har gitt oss rett til å bestemme selv. Dessverre har det norske samfunnet startet en kamp for å ta disse rettighetene fra oss. En kamp der en kvinne brenner en annen kvinnes plagg, og der hele samfunnet står imot hijjab-brukerne. Er det dette vi kaller rettferdighet, likestilling og ytringsfrihet?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer