Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Debatt: Politikerhest

Likestillingsministeren lar rasismen gro

Rasisme og respektløs hets får lov til å utvikle seg i sosiale medier og på nettet. Likestillingsministeren er taus. 

TROLLTEKST: - Norge trenger en synlig likestillingsminister. Dessverre er Horne svært usynlig. Det er synd, for det er ingen som tjener på hetskulturen som er i ferd med å utvikle seg i Norge, skriver Une Aina Bastholm i MDG. 
TROLLTEKST: - Norge trenger en synlig likestillingsminister. Dessverre er Horne svært usynlig. Det er synd, for det er ingen som tjener på hetskulturen som er i ferd med å utvikle seg i Norge, skriver Une Aina Bastholm i MDG.  Vis mer
Meninger

Netthetsen og rasismen gror i spaltene og på sosiale medier. Regjeringen og barne- , likestillings- og integreringsminister Solveig Horne (Frp) gjør ingenting.

TALSPERSON: Une Aina Bastholm, MDG.
TALSPERSON: Une Aina Bastholm, MDG. Vis mer

Vietnamesermegge! Fittetryne! Denne rasistiske hatytringen fikk byråd i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg, slengt etter seg på Facebook, fordi hun innførte akuttiltak på grunn av farlig høy luftforurensing. Denne gangen kom den rasistiske ytringen fra en aktiv Frp-er, som etterpå unnskyldte den som et «trøndersk kraftuttrykk».

Dette handler ikke om Lan, eller om dieselbiler. Dette er mye større. Uttalelsen er reinspikka rasisme og et eksempel på respektløs hets som får lov til å utvikle seg i sosiale medier og på nettet. Det skremmer mangfoldet av gode folk, unge som gamle, bort fra demokratiet vårt og skaper en debattkultur som avler hat, splittelse og politikere med panserhud. Det hjelper ikke at talspersoner for Frp og Sp bruker en retorikk som spiller på motsetninger ved å sette by/land og asylsøkere/nordmenn opp mot hverandre.

Det er ikke første gang Lan får hatefulle ytringer mot seg, og hun er ikke alene. Rasistiske ytringer mot folkevalgte og samfunnsengasjerte må bli motsagt offentlig av en autoritet – for eksempel likestillingsminister Solveig Horne. I stedet peker hun på at regjeringen har en strategi mot hatefulle ytringer. Vel og bra, men det vi trenger er at hun sier klart ifra om hvor grensene går, og tør å kalle rasismen ved sitt rette navn. For å tie er å samtykke.

Norge trenger en synlig likestillingsminister. Dessverre er Horne svært usynlig. Det er synd, for det er ingen som tjener på hetskulturen som er i ferd med å utvikle seg i Norge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media