«The Irishman»:

Liket ble aldri funnet

Selv om Frank «The Irishman» Sheeran har tilstått drapet på Jimmy Hoffa i 1975, har saken aldri blitt oppklart.

STORFILM: Al Pacino, Robert DeNiro og Joe Pesci er blant de kjente navnene i den nye filmen «The Irishman». Video: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I november kommer Netflix-storfilmen «The Irishman» som tar for seg en av USAs mest berømte, uløste krimgåter: Forsvinningen av tidligere fagforeningsleder Jimmy Hoffa i 1975.

På rollelista til den tre og en halv time lange filmen er det flere store navn som Robert De Niro og Al Pacino. Mannen bak filmen er stjerneregissør Martin Scorsese, og mange tror filmen blir en het Oscar-kandidat.

Se traileren øverst i saken!

Historien er inspirert av tidligere etterforsker og skribent Charles Brandts memoarer, «I Heard You Paint Houses: Frank «The Irishman» Sheeran and Closing the Case on Jimmy Hoffa», hvor Frank Sheeran skal ha tilstått til Brandt at det var han som sto bak drapet på Hoffa. Brandt var også Sheerans advokat.

Sheeran var en fagforeningsmann og leiemorder, som skal ha hatt tilknytning til mafiafamilien Bufalino. Mens han lå på dødsleiet i 2003, skal ha tilstått drapet. Brandt ga ut boka året etter, og den ble en bestselger.

Falske tilståelser

Selv om true crime-sjangeren er kjent for å ta seg friheter med fakta, går The Irishman lenger, skriver The New York Review of Books.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer