Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Likevel ikke drept på kjendisfest

Expressen meldte at kvinnen var død. Hun hadde bare fått solstikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den svenske avisa Expressen publiserte søndag en historie om en kvinne som druknet under «The Swedish Party» i St. Tropez lørdag (nettutgaven gjorde senere endringer i artikkelen vi lenker til).

«Ulykken» skjedde rett før modellen Victoria Silvstedt skulle vise fram sin undertøyskolleksjon for gjestene, som bestod av en rekke svenske kjendiser.

Problemet - for Expressen - var at kvinnen slett ikke druknet. Hun hadde derimot fått solstikk og ble ført med ambulanse til sykehus.

- Hun har det helt fint nå. Det var bare en kombinasjon av litt for mye å drikke og solen, sier arrangør Jonas Lichter til svenske Resumé.

Feil om Persbrandt

Feilen er ekstra uheldig for Expressen, siden avisa for bare få måneder siden måtte beklage da de skrev at Mikael Persbrandt var innlagt for behandling av akutt alkoholforgiftning og avrusing på en klinikk utenfor Uppsala.

Opplysningene viste seg å være feilaktige.

Jonas Lichter vil nå møte Expressen for å få en beklagelse.

LITT FOR KJAPPE: Expressen meldte om dødsdfall på kjendisfest. Denne faksimilen er hentet fra artikkelen i nettutgaven, som ifølge Resumé senere ble endret. FOTO: FAKSIMILE
LITT FOR KJAPPE: Expressen meldte om dødsdfall på kjendisfest. Denne faksimilen er hentet fra artikkelen i nettutgaven, som ifølge Resumé senere ble endret. FOTO: FAKSIMILE Vis mer

- Jeg blir forbannet når de skriver saker uten å sjekke om opplysningene stemmer. Dette skader meg og mitt varemerke, sier han til Resumé.

Vedgår feil

I mandagens utgave av Expressen publiserer avisa ingen unnskyldning. I stedet har de trykket en ny artikkel der det heter at «svenskene kan glede seg over at kvinnen som ble funnet livløs overlevde».

Anna-Clara Welander, redaksjonssjef i Expressen, vedgår at avisa har gjort en feil.

- Vi skulle selvsagt hatt en offisiell bekreftelse før vi skrev at hun var død. Det var feil at vi skrev at hun var død uten å ha det bekreftet fra for eksempel politiet, skriver hun i en mail til Resumé.

Sjefsredaktør Otto Sjöberg uttalte i etterkant av Persbrandt-skandalen at rutinene skulle forbedres for å unngå tilsvarende tabber. På spørsmål om dette arbeidet har mislykkes, svarer Welander.

- Siden vi er mennesker og ikke maskiner, og vi lager avisa under sterkt press, kommer vi aldri til å bli helt feilfrie. Men vi jobber for å unngå feilaktigheter.

image: Likevel ikke drept på kjendisfest
TIL STEDE: På den svenske festen i kjendisparadiset St. Tropez skulle Victoria Silvstedt vise fram sin nye undertøyskolleksjon.