Likskjendere, kannibaler og torturister

Forsvarsadvokat debuterer med fenomenal krim.

FABELAKTIG: Ferdinand von Schirach er en av Tysklands fremste forsvarsadvokater. Nå debuterer han med en fabelaktig samling fortellinger om forbrytelser. Foto: GYLDENDAL
FABELAKTIG: Ferdinand von Schirach er en av Tysklands fremste forsvarsadvokater. Nå debuterer han med en fabelaktig samling fortellinger om forbrytelser. Foto: GYLDENDAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: «Han hylte og saget, hylte og saget. Han holdt hodet til den tykke mannen klemt inn under armen sin, plastposen var blitt sleip og gled vekk fra ham hele tiden. Da han endelig hadde fått skilt hodet fra kroppen, ble han forundret over hvor tung denne var.»

Det dreier seg om parteringen av et lik, der en fortvilet mann forsøker å sage hode av en mann. Armer og ben har han allerede saget av og puttet i søppelposer. Det spesielle med fortellingen er at det ikke er en syk hjerne.

Det er en mann som elsker sin kjæreste, den fete kroppen er en horekunde som døde under akten. Spørsmålet er om den fortvilte mannen er skyldig. I tilfelle i hva.   

  Skyld og soning Von Schirach regnes blant Tysklands fremste forsvarsadvokater. Debuten hans «Forbrytelser» består av elleve fortellinger fortalt i jeg-person av en forsvarsadvokat. Til tross for at fortellingene handler om kannibaler, torturister, leiemordere, konemordere og bankranere er sakene kompliserte både moralsk og juridisk: Vi har en skyldstrafferett, og straffer etter hvorvidt den enkelte er skyldig, eller ansvarlig for sine handlinger. «I middelalderen var det enklere, man straffet bare etter handlingen: Man hugget hånden av en tyv, og det gjorde man alltid. Det var fullstendig likegyldig om det var pengegriskhet eller sult som drev tyven til å stjele.» 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer