Liksminke, ikke solfaktor i Oslo-påsken

De bytter ut hytte, skitur, solfaktor og kvikklunsj med bekmørke, steinhard metal, liksminke og øl. Black Metal-folket velger seg Inferno-påske på Rockefeller.

Folk fra hele Europa og USA har inntatt black metal-hovedstaden Oslo for å være med på Inferno-festivalen. 50 internasjonale musikkmagasiner er akkreditert.

- Pressesjefen på Quart-festivalen uttalte at de sjøl bare kan drømme om slik oppmerksomhet i utenlandsk musikkpresse. Dette sier litt om hvor viktig norsk black metal er, sier Ann Karin Frestad i Infernos arrangementskomité.

Det er andre gang den arrangeres, og her spiller artistene som topper salgslistene innenfor sjangeren.

Dimmu-topp

- Riktignok ble metal-kategorien avspist med fem sekunder i Spellemann-showet, men Norge er en stormakt internasjonalt i metal. Behandlingen metal og fem andre kategorier fikk av NRK var respektløs, sier Ann Karin.

Spellemann-vinnerne Dimmu Borgir troner øverst på plakaten. Langfredag og påskeaften fylles Rockefeller og John Dee av black metal-folket, og en og annen nysgjerrig-per som tror de drikker varmt blod...

- Alle todagers festivalpass er utsolgt. Vi har bare igjen noen få enkeltbilletter, sier Frestad.

Langfredag kvart på seks braker det løs med Nocturnal Breed og går i ett til halv fire påskemorgen.

Alt i boks

- Men for de mange som allerede er i byen er det kick-off med Kadaver på NYX onsdag og på Elm Street spiller Aure Noir, med blant andre Blasphemer fra Mayhem. Det har allerede kommet hundrevis av festivalgjengere til byen, og dette må de få med seg.

I overkant av 3000 har kjøpt billetter. De billettløse kan trøste seg med at NRK Radio sender flere timer fra festivalen fredag, og dessuten legger NRK upunkt ut videostreaming.

- Man kan få med seg Inferno uansett hvor man er i verden. Et bra alternativ for de som ikke kan komme, sier Ann Karin Frestad.

Hun og de øvrige arrangørene har alt i boks og bare hun får tatt knekken på influensaen, er alt klart for Inferno.

  • Les mer om Inferno og vinn festivalpass på Manual.
INFERNO-KLAR: Ann Karin Frestad er en av ikke altfor mange jenter i black metal-miljøet. - Vi har jo «Nemi» som maskot, da! ler Ann Karin, som har alt på plass før helgas Inferno-festival.