DEBATT

Innvandring:

Liksom-debatten om innvandringspolitikken

NRKs sak om Listhaugs uttalelser om lukkede mottak, og debatten som har fulgt etter dette, er nærmest en fullkommen parodi på norsk innvandringsdebatt.

Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

«Så klarte hun det igjen. Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug har satt agendaen i dagevis etter at hun fikk NRK med på å bruke terrorangrepet i Barcelona til å børste støv av en gammel Frp-sak: lukkede mottak for asylsøkere med avslag eller uklar identitet.»

Dette skrev kommentator Andreas Slettholm i Aftenposten om debatten som har gått etter Listhaugs opptreden i Dagsrevyen 24. august. Men man kan spørre seg hvem det er som egentlig har satt agendaen her. Bakgrunnen for det mye omtalte Dagsrevyen-innslaget, om det er Listhaug som fikk NRK med på dette, eller om det heller var motsatt, vet vi lite om. Hva som egentlig er «saken» her, er i alle tilfeller høyst uklart.

«Nordmenns sikkerhet er viktigere enn menneskerettighetene til asylsøkere, sier Listhaug». Slik lød åpningen på NRK-innslaget. Så får vi se Listhaug som snakker om trusselen fra terrorister. «Ett virkemiddel er å ha kontroll med dem som befinner seg her. Det er på tide å sette ned foten og si at vi har lukkede mottak for asylsøkere med avslag», sier Listhaug.

«Listhaug mener menneskerettigheter for asylsøkere må vike for å trygge befolkningen», forteller deretter reporteren. Men, som Slettholm påpeker, Listhaug sier ikke dette i innslaget vi fikk se.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer