TUNGA UT:  Miley Cyrus i aksjon under onsdagens konsert i Telenor Arena på Fornebu. En glittrende body med en munn var ett av flere antrekk under konserten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TUNGA UT: Miley Cyrus i aksjon under onsdagens konsert i Telenor Arena på Fornebu. En glittrende body med en munn var ett av flere antrekk under konserten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Liksom-onanering, klining og allsang

Dagbladet anmeldte Miley Cyrus-konserten.

  KONSERT: Hun er en strålende entertainer! Et glitrende og fantastisk show. En total underholdningspakke der det eneste som manglet var litt snørr og tårer.

Oppsummering: Helt klart et strålende sceneshow. Selvironisk. På kanten. Glitrende showteknisk.

Totalvurdering av konserten:
5
Anmeldelse av Cyrus-konserten, låt for låt:
Låt:
«SMS (Bangerz)»
Først: Et enormt Miley Cyrus-tryne med bevegelige øyne. Så: Danserer i dyredrakter. Og endelig: ut av ansiktet kommer en enorm tunge, en sklie, og Miley glir ut av sin egen munn! Hun vinker. Og begynner å synge. Det sitter ikke helt med en gang. Selv om hun har en kortvokst danser og tegneserier på storskjerm.
3

Låt: «4x4»
Da går det bedre med den squaredance-inspirerte andrelåta. Lyden sitter bedre og hun prøver seg på allsang. Det har kommet en skotskrutet hest ut på scenen, som lunter rundt sammen med kosedyrene og hun peiser på med country-inspirerte dansetrinn. Før hun forsvinner ned i bakken, mens bandet kommer opp.
4

Låt: «Love Money Party»
Har hun klart å varme opp publikum? Det virker sånn! Dessuten hjelper det jo også at det plutselig er en gullbil på scenen og liksom-onanering på panseret. Det er åpenbart at det er nå rumperistinga begynner. Dollarbadedrakt og gullglitter, er det en finanskrisekommentar? Eller bare en unnskyldning til å vise hvor myk hun er? Gudene veit. Men gøy, det er det!
5

Låt: «My Darlin?»
Miley er trygg og rolig på scenen og etter all hurlumheien er det på tide å roe det litt ned og og dra fram balladelighterne/mobillyktene. Med denne balladen er det er første gang vi får høre hennes formidable vokal, som bærer bra gjennom et Telenor arena kjent for å rasere klangen i ethvert forsøk på vokalartisteri.
4

Låt: «Maybe Your Right»
Ikke en av hennes mest interessante låter på plate og heller ikke på scenen. Nå er det bare henne, bandet og tegneseriene på storskjermen, men det går bra så lenge hun har karisma og stemme nok til å holde all oppmerksomheten på seg selv (og dollarbadedrakten). Tilløp til allsang.
4

Låt: «FU»
Låta der Miley drar fram sin indre, sinte Etta James. Nå i dramatisk gul paljettkjole. Og der kommer det enorm orange struts! Som åpenbart skal figurere en mindre ålreit eks. Uansett, Miley har stålkontroll både på den dype, mørke vokalen og på publikummet som gauler med. Strålende!
6

Låt: «Do My Thang»
Endelig litt EDM! Og mer countrydansing. Publikum har begynt å danse blant benkeradene og følger hennes minste vink. Hittil er dette et gjennomført gjennomproft show.
5

«#GetitRight»
Mer liksom-onani. Mer tafsing på den kortvokste danseren. Og gruppesex på lat. Jaja, ikke noe Madonna ikke har gjort før henne. Låta i seg selv er slapperen enn sengeshowet. Det som derimot er artig er selve set-produksjonen. Med alle ballongene, fargene, paljettene og glorete detaljene, føles det litt som å være på fest i en godtebutikken.
4

Låt: «Can?t be Tamed»
Urk. En anmassende drittunge av en låt som oser av postdisney-desperasjon. For første gang sliter hun litt med å få vokalen til å funke. Er det fordi det dukker opp en enorm plastballongversjon av det som antakelig er hennes elskede, men nylig avdøde, hund på scenen?
3

Låt: «Adore You»
Men nå: Litt publikumsfrieri, noe hun rett og slett er innmari bra på. Publikum hyler så trommehinnesprekkende høyt. «Adore You» er en av mine favoritter på plata, en småvakker ballade som hun synger spankulerende rundt på scenen, mens hun oppfordrer publikum til å kysse vennene (eller kjærestene) sine. Det er allsang. Og storskjermklining.
5

Låt: «Lucy in the sky with diamonds»
Denne jenta har så full kontroll! Den ekstrememosjonelle og gitarpompøse versjonen av Beatles-klassikeren dedikeres til hennes avdøde hund, Floyd. Hun høres og ser ut som om hun nesten er på gråten.
5

Låt: «Drive»
«Drive» er, med sine dype, mørke beats og smågnurende låtprogresjon, en rolig elektronikaballade. Hun er nesten usynlig i sin svartglitrende trikot, men har lasershow og får publikum til å veive med armene i takt. Fint.
5

Låt: «Rooting for My Baby»
Med sine lyse orgeltoner, lette gitarklimpring og ooo-koring, er denne låta nesten Saint Etienne-aktig. Dessverre forsvinner subtilitetene i arena-sounden og det ender i den mest grøtete låta hittil. Hører bare trommer og gaul. Kjedelig.
3

Låt: «The Scientist»
Miley covrer Coldplay! Vi er i den delen av konserten der hun kjører et kvasi-akustisk sett, sitter rolig ned i midten av stadion og lener mer på stemmen enn showeffekter. Likevel, hun gjør ikke låta helt ære i begynnelsen. Litt for mye potet-i-halsen-vokal, men så lar hun vokalen flyte fritt og da blir det endelig saker!
Er det virkelig noen som lurer på om denne dama har musikalsk talent?
4

Låt:
«23»
Endelig ekte rumperisting! Endelig ekte twerking! Mileys tre dansere har virkelig kontroll over rumpeballene. Dette er den basstunge låta til Mike Will Made it, som har produsert brorparten av «Bangerz»-albumet til Miley. Hun rapper og ser ut som om hun koser seg glugg i den den halvgjennomsiktige paljettbadedrakten sin.
6

Låt: «On My Own»
Litt kjedelig mellomspill-låt der Miley prøver å synge som Michael Jackson. Den rosa, den blå, den turkise, den lilla og den gule bamsen er tilbake. Uansett, rytmene er der og det er nok for et dansende publikum.
4

Låt: «Someone Else»
Laser! Synth! Klubbstemning! Miley tar på seg en søt prinsessekrone, bare for å understreke det vi allerede visste - og får hjelp av en enorm sennepsflaske til å sette seg på et flyvende pølse-i-brød. Og flyr sin vei! Haha! Heldigvis er det ekstranummer. For hvor blir det av «Wrecking Ball»?
6

Låt: «We Can't Stop»
Der ja. Publikum går av skaftet med en gang de hører robotstemmen si «This is our party and we do what we want to». Lol-cat på storskjerm og allsang i salen. Herregud. Noen av danserne har på seg enorme foam-fingers, andre er i tekjeledrakter. Jepp, hun gjør akkurat som hun vil. Som en fantastisk forkvakla Alice in wonderland.
6

Låt: «Wrecking Ball»
Alene på scenen i paljetthettedrakten sin. Hun har total kontroll over den emosjonelle krumspringvokalen. Og total kontroll over publikum, som rett og slett hyler refrenget. Man kan få frysninger av mindre.
6