Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Likte ikke trynet på Doherty

I tre timer ventet frustrerte Babyshambles-medlemmer på at vokalist Pete Doherty skulle slippe gjennom tollkontrollen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet): -  Det er skikkelig irriterende å bli sittende fast på en flyplass når vi først har kommet hit. Men det hender ofte at Pete blir stoppet i tollen. De liker ikke trynet hans. Men han har aldri blitt tatt for noe, hevder Babyshambles trommeslager Adam Ficek overfor Dagbladet.

Ikke å se...

En etter en har bandmedlemmene kommet ut, men Pete Doherty er ikke å se.

Heroin, krangler med supermodellkjæreste Kate Moss og avlyste konserter har forfulgt musikeren. Han ble kastet ut av bandet The Libertines for sin rusavhengighet to ganger, og i februar i år ble han arrestert etter å ha angrepet en dokumentarfilmskaper. I 2004 dannet han Babyshambles, som har gått sin skjeve gang.

Tour-manageren snakker fortsatt ivrig i telefonen, en av crewet sover på bordet, mens resten av bandmedlemmene trasker rundt og venter. Plutselig kommer en tollbetjent bort for å snakke med bandet. Klokka er halv seks, og ennå er det ikke tegn til Doherty.- Vi ble også stoppa, men vi skled rett gjennom. Pete har en tendens til å hisse seg litt opp, sier Adam forklarende.

Vil gjerne spille

Klokka har for lengst passert tida da bandet skulle gått på scenen. Fra ledelsen i Øya-festivalen får vi beskjed om at de jobber med å dytte inn bandet på et annet tidspunkt. Babyshambles har hatt en lei tendens til å avlyse konserter etter som det passer Doherty, og Øya er en av få konserter de holder utenfor England i sommer.

- Det virket som en ok festival å delta på, sier Adam, som gjerne vil spille når han først er i Norge.

 LIKE BLID Den skandaleomsuste vokalisten i Babyshambles, Pete Doherty, smilte da han kom ut etter å ha sittet fast i tollkontrollen i tre timer. Bak t.v. en representant fra Øyafestivalen, bandets tour-manager og trommeslager Adam Ficek.
LIKE BLID Den skandaleomsuste vokalisten i Babyshambles, Pete Doherty, smilte da han kom ut etter å ha sittet fast i tollkontrollen i tre timer. Bak t.v. en representant fra Øyafestivalen, bandets tour-manager og trommeslager Adam Ficek. Vis mer

- Vi skulle egentlig tatt et fly som gikk klokka to fra London. Det ble trøbbel, så vi rakk det ikke. Det var det første hinderet, og nå dette, sier trommeslageren.

Forvirret

Like før klokka sju begynner det å skje noe. Plutselig står en forvirra Doherty utenfor tollområdet, i lilla boots og med røyken i munnen. Alene. Ryktet hadde det til at supermodellkjæreste Kate Moss muligens ville være med til Norge, men det viser seg ikke å stemme. Doherty slenger seg gledelig rundt halsen til alle bandmedlemmene i tur før han strener mot den nærmeste kafeen. Der bestiller han to plater vafler som han kaster i seg i en fei. Adam har på forhånd advart oss om at det kanskje ikke er så lurt å terge Doherty ved å ta bilder når han kommer. Men etter et høflig spørsmål nikker han, og smiler at ja, selvfølgelig kan vi det. Før de skynder seg ut fra flyplassen, rekker vi å stille ett spørsmål:

- Hva skjedde egentlig?- De fant et stoff som viste seg å være lovlig, svarer Doherty.

Ifølge Nettavisen TV 2 skal vokalisten ha blitt kledd naken og kastet på glattcelle.

Skvises inn

Fra Øya-ledelsen får vi beskjed om at de har klart å skvise inn Babyshambles klokka 22.40, og at de får skarve 20 minutter på seg før det skal være stille fra Middelalderparken.

- Vi er veldig fornøyd med at vi i det hele tatt har klart å få dem hit. Forrige uke fikk vi beskjed om at bandet var oppløst, men samtidig ba kontaktpersonen vår oss om å være tålmodige i noen dager, så kanskje det ordnet seg. Vi lå lavt, og så fikk vi ny beskjed om at bandet var sammen igjen og at de ville komme til Øya. Nå håper vi bare at alt går som det skal, sa bookingansvarlig Claes Olsen tidligere på kvelden.

Torsdag tok politiet instrumentene etter at de skal ha spilt ulovlig på en konsert.

Dermed måtte bandet spille på lånte instrumenter under Øya.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!