Likudisering av verden

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RUSSLANDS PRESIDENT

Vladimir Putin er så lei av å bli hudflettet for sin håndtering av katastrofen i Beslan at han forrige mandag slo tilbake mot utenlandske journalister. «Hvorfor møter dere ikke Osama bin Laden, inviterer ham til Brussel eller Det hvite hus og får i gang samtaler,» freste han og tilføyde: «Ingen har moralsk rett til å fortelle oss at vi skal snakke med barnemordere.»

Det finnes fremdeles ett sted der Putin er beskyttet mot kritikken: Israel. Forrige mandag ønsket statsminister Ariel Sharon den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov velkommen til et møte om økt samarbeid i kampen mot terror. «Det er på tide at den frie, anstendige og humane verden går sammen om å bekjempe denne fryktelige epidemien,» sa Sharon.

Ingen vil vel protestere på det. Terrorisme går ut på å bruke uskyldige som skyteskive for å fremme politiske mål. Uansett hvilke argumenter de som står bak terroren bruker i sin kamp for rettferdighet, er metodene moralsk forkastelige og fører oss direkte til barbariet i Beslan; en nøye utklekket plan for hvordan hundrevis av barn skulle slaktes ned på den første dagen i det nye skoleåret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer