Lil Nas X’

Lil Nas X’ djevelske hevn

Lil Nas X’ «Montero (Call Me By Your Name)» har vært både Norges og verdens mest strømmede den siste tiden. Og det er ikke uten grunn.

PROVOKATØR: Lil Nas X serverer bibelske referanser side om side med seksuelle inuendoer. Her under fjorårets Grammy-utdeling. Foto: AP Photo/Chris Pizzello
PROVOKATØR: Lil Nas X serverer bibelske referanser side om side med seksuelle inuendoer. Her under fjorårets Grammy-utdeling. Foto: AP Photo/Chris Pizzello Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Montero (Call Me By Your Name)» har gjort Lil Nas X til øyeblikkets mest kontroversielle artist. Et velrettet spark mot kristendommens homofobiske holdninger?

Lil Nas X’ «Montero (Call Me By Your Name)» har vært både Norges og verdens mest strømmede den siste tiden. Og det er ikke uten grunn.

Rapperen har en egen evne til å gå viralt, og «Montero» er intet unntak. Låten har ikke bare strømmet i millioner på ekstremt kort tid, den har også, om mulig utilsiktet (eller ikke) skapt kontrovers og moralsk panikk.

Låten er proppfull med referanser og sensuell spenning, så vel som bibelske stikk. Med smukke verselinjer og bravado utbroderer Lil Nas X, eller Montero som han egentlig heter, en skeiv romanse bak halvlukkede dører.

Skeiv agenda

Det er ikke uten grunn at skapromansen avdekkes.

I en Instagram-post som fulgte låtutgivelsen skrev artisten:

- Dette vil åpne dører for mange andre skeive for å eksistere. Folk vil bli sinte, de vil si at jeg fremmer en agenda. Men sannheten er at jeg gjør det. Agendaen er å få folk til å holde seg unna andre menneskers liv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer