Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lill solo for 22.gang

- Jeg får passe på å gi ut plater mens hørselen ennå er i behold.- Jaså? Problemer?- Nei, jeg tenkte mer på mitt publikum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med glimt i øyet fastslår Lill Lindfors at årene har gått. Men på et finurlig vis klarte hun å unngå noen markeringer av sitt eget 40-årsjubileum som plateartist. Det viste seg at det var i fjor - etter at hun i hele fjor hadde sagt at det var i år.

Men sitt 41. plateår feirer hun med sin 22. soloplate , som attpåtil har en Halvdan Sivertsen-vise som tittellåt. «Ingen är så go' som du» har også en rekke andre nordiske klassikere på lista.

Mer Bjørnstad

- Jeg oppdaget Sivertsen-visa i Tydal i Trøndelag sist september, der vi hvert år er på rideferie. Under en allsangkveld dukket denne nydelige «Kjærlighetsvisa» opp. Jeg tok kopier av notene med hjem. Den eneste friheten vi har tatt i teksten er at vi har «satt en flaska vin på kyl til natten», og ikke øl. Ingen som kjenner meg vil tro at jeg setter to pils nedi vannet, sier Lill og ler.

Den ytterst elegante 61-åringen har også denne våren et noe anstrengt forhold til sin egen Filofax. Store deler av våren er hun musikalartist. I mai går teppet opp i Malmö Musikteater for den prisbelønte «Nine» basert på Federico Fellinis film «8=», der hun spiller en av hovedrollene.

Og hun drømmer stadig om nye prosjekter med Ketil Bjørnstad. De har blant annet gjort «Salomos høysang» sammen.

- Samarbeidene med ham har vært en drøm. Det er fantastisk å få ta tak i slike substansielle tekster vi har arbeidet med. Jeg lengter i det hele tatt etter å få gjøre mer dramatikk. Å kunne få finsnekre med kroppsspråk og uttrykk.

Kanskje Oslo

Lill vet mye om hva hun vil framover. Hun snakker blant annet om en ny Skandinavia-turné og en Oslo-oppsetning av forestillingen «Triumf att finnas till». Fortida vier hun ikke så mye plass.

- Men med så mye erfaring vet du vel kanskje hva du ikke vil lenger?

- Å, ja. Jeg har for eksempel gjort den siste opptredenen på et kjøpesenter, sier Lill og husker med en glad latter en opplevelse i Vrebro der hun tittet rett ned på sitt publikum, som forsvant på ei nedadgående rulletrapp under henne.

- Å synge fra lastebilplan og å opptre på torg er det vel også slutt på.

INGEN ÄR SÅ GO' SOM DU: - Siden jeg er over 21 år, er jeg bare glad til for at jeg får gi ut plater i dagens musikkmarked, sier Lill Lindfors. Nå er 61-åringen her med albumet «Ingen är så go' som du». Der er også en nyinnspilling av «Du är den ende» med.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!