Lille speil på veggen der

Kortroman om det katastrofale ved å bli holdt utenfor rampelyset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Satirikeren Knut Nærum er god i rollen som narr. Han holder opp et vrengespeil og får oss til å geipe til den mest brennaktuelle galskapen. I fjor moret han oss med «Krig!». I år er det realitykonseptet i «En himmel full av stjerner», som jeg ikke helt klarer å le like overgivent av.

Alle har som kjent krav på sine 15 minutter i rampelyset, men ikke alle får det som tilkommer dem.

For vanlige mennesker - altså de av oss som verken er morsomme, vakre, kunstneriske eller frekke nok - er reality-showene en kjærkommen mulighet til å tre ut av den grå massen. Der kan man designe sin egen personlighet, som «drittsekk», «manipulator», «nymfoman», eller hva man til enhver tid tror produsenten vil ha for å maksimere ratingen.

Hemmelig kjendis

Nærums roman introduserer oss for noen som ble dumpet i siste uttaksrunde til Robinson-ekspedisjonen. Kent og jeg-personen Elise unnfanger den gode ideen at de kan lage et hemmelig kjendisnettverk, der ikke-kjendiser får spille selvvalgte kjendisroller og framføre dem for hverandre. Furore, som losjen kalles, blir en suksess.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer