Lillebror blir 20

De har ikke fått drahjelp av verken Haakon eller Mette-Marit, men Fjellparkfestivalen i Flekkefjord har likevel klart å bli Norges eldste rockefestival.

Denne uka er det klart for jubileumsfestival i den lille sørlandsbyen. Og etter to tiår har de lokale arrangørene litt av hvert å se tilbake på.

- Til å være en liten festival i en liten by i Utkant-Norge, er det egentlig litt rart at vi har overlevd så lenge. Vi er utrolig stolte av hva vi har fått til, sier festivalsjef Tone Selmer Olsen.

Festivalarrangørene i Flekkefjord Rockeklubb har nemlig måttet slite for oppmerksomheten - ikke minst etter at Quartfestivalen vokste seg stor i den andre enden av Vest-Agder.

Men til tross for noe manglende respons fra resten av landet, er det bare én utgave som har gått i minus.

- Det var i -98. Men vi arrangerte basarer utover hele høsten, så det ordnet seg til slutt.

I god gammel dugnadsånd har rockepatriotene klart å snekre sammen gode festivaler gjennom to tiår. Og det er ingen grunn til at Fjellparkfestivalen 2001 skal bli noen nedtur.

- Vi har hele tiden vært opptatt av å presentere kvalitet, både når det gjelder norske og utenlandske artister, sier Selmer Olsen.

Også i år har de klart å få et internasjonalt band til byen. Trumans Water fra USA besøker Norge for første gang. De spiller i Flekkefjord neste lørdag, før de tar turen til osloklubben Blå dagen etter.

Silver er nok det bandet fra Flekkefjord som sparket best fra seg det siste året, etter at de i fjor debuterte på Fjellparkfestivalen. Lørdag kveld er de lokale heltene tilbake.

- Vi har vært viktige for musikkmiljøet i regionen og synes det er ekstra gøy når lokale band gjør det bra. Vi er glade for å ha Silver på plakaten også i år, sier Selmer Olsen.

Og med Morten Abel, Jr. Ewing, Stuntbike og Xploding PlastiX (vi lar være å nevne Luxus Leverpostei fra nabokommunen Kvinesdal) på jubileumsscenen, er det bare å håpe på fint vær.

Skulle det bli dårlig, kan du følge stimen med tennissokker og mokasiner ned til byens hotell. Der er den syngende pianisten for anledningen byttet ut med DJ Ariane og svett house.

Fjellparkfestivalens starter allerede onsdag i neste uke, men hovedkonsertene er først på lørdag. Her finner du programmet til Fjellparkfestivalen. Du kan lese mer om Fjellparkfestivalen på deres hjemmesider