- Lillo-Stenberg er autoritær

DeLillos åpner døra på vidt gap i ny dokumentar - og avslører konflikter, bandhemmeligheter og ensomheten Lillo-Stenberg følte etter tapet av moren som 18-åring.

DOKUMENT: Samtidig som deLillos gir ut dokumentar, skal de også spille tre konserter til neste uke - med bare nytt materiale. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DOKUMENT: Samtidig som deLillos gir ut dokumentar, skal de også spille tre konserter til neste uke - med bare nytt materiale. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tar en dobbel americano, med litt mindre kaffe - men betaler gjerne for en dobbel for å få det, sier Lars Lillo-Stenberg.

- Har du te? Chai? Er det fruktose? Ok, da tar jeg det, sier Lars Beckstrøm

- Jeg tar en dobbel cortado, tilføyer Lars Lundevall

- Og jeg tar en hjemmelagd eplejuice, avslutter Rune Lindstrøm.

Det er ikke bare, bare å bestille drikke med deLillos. I en ny dokumentarfilm, «Hjernen er alene i operaen», slipper de publikum inn i, og bak, mytene om bandet fra Oslo vest. Dobbeltalbumet «Hjernen er alene» fra 1989 regnes som deres mest sentrale utgivelse, og i dokumentaren følger vi bandet fram mot 20-årsjubileumskonserten - sammen med orkester i operaen i Bjørvika i Oslo.

Så tett at konfliktene kommer tydelig fram.

Autoritær bandleder Lars Lillo-Stenberg blir karakterisert som «autoritær» med «stort kontrollbehov» av de andre i bandet, og vi får se flere utfall - blant annet ett der han sier til trommeslager Lindstrøm: «jeg må huske på tusen ting, og så klarer ikke du å huske dette - enda du bare har en tiendedel å tenke på».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer