Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lillo-Stenberg røper hemmeligheten bak den lyse stemmen

Svaret overrasket Yngve Knausgård.

BOKAKTUELLE:  Lars Lillo-Stenberg og Yngve Knausgård har skrevet bok sammen om deLillos 230 sanger. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BOKAKTUELLE: Lars Lillo-Stenberg og Yngve Knausgård har skrevet bok sammen om deLillos 230 sanger. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det norske rockebandet deLillos feirer 30 årsjubileum i dag. I den forbindelse har frontfigur Lars Lillo-Stenberg og forfatter Yngve Knausgård gitt ut en samlebok om alle bandets 230 låter.

Kjærestene ønsket mørkere sang I boka røper Lars Lillo-Stenberg flere hemmeligheter om hvordan sangene er laget, i et lengre intervju med Dagbladet forteller han blant annet at sangen «Tøff i pysjamas» ble laget etter et angstanfall.

En annen ting som kommer fram i de mange låtsamtalene mellom de to forfatterne, er alle som har undret seg over Lars Lillo-Stenbergs lyse røst.

- Det kom opp at kjærestene hans har ønsket at han synger dypere, forteller Knausgård til Dagbladet og forteller at dette var én av de mange tingene han ville ta opp med Lillo-Stenberg.

- Det var et fint øyeblikk, der jeg spurte: Når du var så stor Neil Young-fan, hvorfor ble deLillos hørendes ut som det gjorde?, forteller Knausgård.

Samme toneleie som Neil Young Det overrasket Knausgård da Lillo-Stenberg fortalte at han ikke synger høyere enn andre. Artisten satte på en Neil Young-plate og begynte å synge.

- Han gikk rett fra Neil Young's «Old Man» til deLillos «Livet er en liten dings». Og det er i samme toneleie, sier Knausgård.

Lillo-Stenberg forklarer at det er hans stemmebruk som er annerledes, ikke selve toneleiet.

- Melodiene er ikke i et lyst leie, men det er nok min stemme som høres lys ut, de kjente, lyse tonene til a-ha er mye lysere enn deLillos, sier Lillo-Stenberg og legger til:

- Både Neil Young og jeg høres ut som vi synger veldig lyst, og det gjør vi også til en viss grad. Men det finnes mange vokalister som gjør det, som ikke får høre det kommentert av den grunn. Det er kanskje stemmen min, og Neil sin også for den saks skyld, som er mer rar enn toneleie.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!