Lillo synger inn år 2000

Du kan like godt bli i Oslo nyttårsaften. Det er lagt opp til tidenes show til 6,5 millioner kroner med dansere, skuespillere, sirkusartister og fjellklatrere. Like før klokka 24.00 synger Lars Lillo Stenberg jubileumssangen for Oslo.

- Hvis noen skulle skrive en sang for Oslo, kunne det like gjerne være meg, sier Lars Lillo Stenberg. Han har jobbet med sangen siden august i år.

- Jeg har jo sagt ganske mye om Oslo allerede, men denne gangen har jeg laget en sang som ikke klinger som deLillos, understreker Lillo Stenberg. Han gleder seg til å feire nyttåraften på rådhusplassen.

Oslo kommune har brukt 6,5 millioner kroner for at Osloborgerne skal få en natt de aldri glemmer. Nyttårsfeiringen markerer også starten for Oslos 1000-årsjubileum.

Rådhusplassen vil bli rigget til med tårn og scener. Også mot sjøen vil det bli satt opp en scene. Denne skal flerres i to idet klokka slår 00.00. Samtidig fyres det løs fyrverkeri for en halv million kroner. I tillegg til Lars Lillo kommer blant andre DJ Abstract og Sirkus X. Det er komponert et eget bestillingsverk av Rolf Wallin, som fremføres av to kor, plassert på henholdsvis Akershus festning og taket av Vestbanen.

- Vi håper at 50.000 mennesker skal gjeste Rådhusplassen denne kvelden, sier direktør for år 2000 Gro Balas. Arrangørene har sørget for skjenkesteder med øl og vin.

- Dere er ikke redd for bråk med så mye mennesker samlet?

- Jeg tror ikke folk er innstilt på å lage bråk denne kvelden. Dessuten tiltrekker vi oss en del andre type folk. Vi har fått signal fra mange barn og foreldre som vil komme denne kvelden, sier Balas.

SUSER INN I ÅR 2000: Lars Lillo Stenberg, her som julemusikant i fjor, skal synge Oslo inn i neste årtusen.