Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lily Collins hyller Harald Zwart

Stjerneskuddet jobber om natta med den norske regissøren.

FØLELSESLADD: Lily Collins spiller inn «Mortal Instruments: City of Bones» under Harald Zwarts regi. Her fra filminnspillingen i Toronto. Foto: STELLA PICTURES
FØLELSESLADD: Lily Collins spiller inn «Mortal Instruments: City of Bones» under Harald Zwarts regi. Her fra filminnspillingen i Toronto. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

(Dagbladet.no): Filmatiseringen av den storselgende fantasyromanen «Mortal Instruments: City of Bones» har pågått i tre uker i den canadiske byen Toronto med norske Harald Zwart som regissør.

Nå forteller hovedrolleinnehaver Lily Collins (23) for første gang om samarbeidet med Fredrikstad-regissøren.

- Det er fantastisk. Harald Zwart er den ultimate regissøren for denne filmen fordi det egentlig ikke er hans sjanger, sier Collins i et intervju med MTV.

Står på egne bein Zwart har tidligere laget komedier som «One Night at McCool's» og «Den Rosa Panteren 2», samt actionfilmer som «Hamilton» og «The Karate Kid».

«City of Bones» er hans første forsøk på ungdomsfantasy i samme leia som «Twilight» og «Hunger Games».

- Han omskaper denne fantasyhistorien til et følelsesladd og karakterdrevet prosjekt, hvilket jo er som om boka ble vekket til live. Samtidig er det en film som står på egne bein, sier Collins, som er datteren til musikeren Phil Collins.

I den nye filmen spiller hun Clary Fray, som oppdager at hun er alt annet enn en vanlig 15-åring etter å ha møtt de mystiske Shadowhunters.

STJERNESPEKKET: Jamie Campbell Bower spiller mot Collins i «Mortal Instruments: City of Bones». Foto: STELLA PICTURES
STJERNESPEKKET: Jamie Campbell Bower spiller mot Collins i «Mortal Instruments: City of Bones». Foto: STELLA PICTURES Vis mer

«City of Bones» er den første av så langt fem romaner i serien skrevet av Cassandra Clay, og smalt rett inn på bestselgerlistene da den kom i 2007.

Jobber om nettene Romanen har en så sterk tilhengerskare at filminnspillingen daglig oppsøkes av horder av fans. Det synes Collins er kult.

- Jeg er blitt syk fordi vi spiller inn scener om natten. Men fansen kommer ut hver kveld, det er fint å ha deres støtte, sier hun i MTV-intervjuet som egentlig ble gjort i forbindelse med premieren på «Writers», Collins' forrige filminnspilling.

Andre stjerner foran kameraet til Harald Zwart i Toronto er Lena Headey, den slemme dronninga i «Game of Thrones», Jonathan Rhys Meyers fra «The Tudors» og Jamie Campbell Bower, kjent fra «Twilight»-filmene.

HOLLYWOOD: «Mortal Instruments: City of Bones» er Harald Zwarts femte Hollywood-film. Foto: Wad/Lund
HOLLYWOOD: «Mortal Instruments: City of Bones» er Harald Zwarts femte Hollywood-film. Foto: Wad/Lund Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media