Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Lilyhammer 3» får millionstøtte fra Staten

Men fortsatt er ikke det ikke bestemt at serien skal fortsette.

(Dagbladet): Selv om de må barbere flere millioner kroner av støtten til film og TV-serier neste år, har Norsk filminstitutt i dag vedtatt å støtte den neste sesongen av dramakomedien «Lilyhammer» med tre millioner kroner.

Innspillingen av den neste sesongen skal etter planen starte rett over nyttår.

Det betyr likevel ikke at det går an å få en bekreftelse på at sesong 3 av «Lilyhammer» faktisk blir noe av - den har fortsatt ikke fått grønt lys, som det heter på bransjespråk.

Det skyldes, ifølge programsjef Anne Kolbjørnsen i produksjonsselskapet Rubicon, svært omfattende og komplekse kontraktsforhandlinger. De har pågått siden april og er enda ikke ferdige.

Døgnkontinuerlig - Nå er vi inne i døgnkontinuerlige forhandlinger, også i helgene. Dette er komplisert fordi det er mange parter involvert, og fordi de har helt forskjellige forretningsmodeller, sier Kolbjørnsen.

«Lilyhammer» er et spleiselag mellom norsk offentlig støtte, NRK og den amerikanske streamingtjenesten Netflix, og har en blanding av norske og amerikanske skuespillere.

- Vi har på den ene siden en kringkaster som er lisensfinansiert, på den andre siden helkommersielle Netflix. Vi skal lande en distribusjonsavtale og selvfølgelig hovedrolleinnehaver Steven van Zandts kontrakt. Alt dette henger sammen, og endringer i en kontrakt fører til nye forhandlinger med andre parter, sier Kolbjørnsen.

- På toppen av dette er det nybrottsarbeid innen så kompliserte kontraktsforhandlinger. Noe slikt er aldri gjort i Norge før, sier hun.

Ba om fortgang Sesong 2 går nå på NRK og har i likhet med første sesong oppnådd svært gode seertall. 13. desember blir den tilgjengelig for resten av verden på Netflix.

Så tidlig som i juli anmodet Steven van Zandt, i et intervju med Dagbladet, partene om å kjappe seg med å gi den nye sesongen grønt lys. Han hintet om at produksjonen kan gå sin gang - selv uten NRK på laget.

Ifølge dagens pressemelding fra Norsk Filminstitutt starter «Lilyhammer 3» r med at hovedpersonen Frank Tagliano havner i trøbbel med «noen skumle fyrer på et hotell», blir skadet og havner på sykehuset. Sesongen vil bli laget av samme manusforfattere og regissører som de to foregående sesongene.