FANTASTISKE SEERTALL: 922.000 mennesker benket seg foran skjermen i går kveld for å få med seg premieren på andre sesong av  NRKs suksesserie «Lilyhammer».
FANTASTISKE SEERTALL: 922.000 mennesker benket seg foran skjermen i går kveld for å få med seg premieren på andre sesong av NRKs suksesserie «Lilyhammer».Vis mer

«Lilyhammer» ble sett av 922.000

- Dette er utrolig morsomt, og gjør oss boblende glade.

(Dagbladet): NRKs suksesserie «Lilyhammer» hadde premiere på sin andre sesong i går kveld, og hele 922.000 nordmenn benket seg foran skjermen for å få med seg første episode.

- Dette er utrolig morsomt, og gjør oss boblende glade, sier prosjektleder for «Lilyhammer» i NRK, Tone C. Rønning, til Dagbladet.

Hun legger til at markedsandelen i aldersgruppen 12-19 år var på nesten 58 prosent, noe som er ganske uvanlig.

- Seertallene for TV har vært noe lavere i år sammenlignet med tidligere år, så det er veldig fint å se at folk setter pris på «Lilyhammer». Serien er jo ganske politisk ukorrekt, noe det virker som om publikum setter pris på ut ifra de tilbakemeldingene vi har fått. Det å produsere drama er både kostbart og tidkrevende, så det er ekstra gledelig når folk liker det, forteller Rønning.

Selv om 922.000 er svært gode tall for NRK, måtte gårsdagens premiere se seg slått av den aller første episoden av serien som ble sendt på NRK1 i januar i fjor, som hadde hele 1.035.000 seere.

Nykommere I går fikk seerne altså et gjensyn med New York-gangsteren som etter beste evne prøver å starte et nytt og bedre liv i småby-Norge.

I slutten av første sesong ble Frank «The Fixer» Tagliano, spilt av «Sopranos»-stjerna og Springsteen-gitaristen Steven van Zandt, pappa til tvillinger. I den nye skal han få bryne seg på det mange utlendinger mener er det aller mest fascinerende ved vår hjemlige velferdsstat - pappapermen.

- Han har sin egen tilnærming til det. Han prøver å gjøre de riktige tingene, men det er nok ikke akkurat det samme som myndighetene hadde i tankene da de innførte pappapermen, har skuespilleren tidligere fortalt til Dagbladet.

«Halvbroren»-skuespiller Frank Kjosås og programleder Leo Ajkic er nykommere i årets sesong av den populære serien.

- Jeg er en gangster og improviserte store deler av innspillingen. Det var jævlig kult å få være med på dette, sa Leo Ajkic til Dagbladet i forbindelse med førpremieren som var på tirsdag.