Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Lilyhammer» kommer tilbake på skjermen

Steven van Zandt kommer til Norge for å lage sesong 2 på nyåret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den populære TV-serien «Lilyhammer» kommer tilbake på skjermen med en ny sesong - kanskje allerede neste år.

Hovedrolleinnehaver Steven van Zandt har bekreftet overfor produksjonsselskapet Rubicon at han kommer til Norge på nyåret for å spille inn nye episoder, skriver Aftenposten.

Serien fikk ikke de helt store anmeldelsene og måtte utsettes på grunn av uklarhet rundt produktplassering, men var en stor seersuksess på NRK i vinter med over en million seere på enkelte episoder. «Lilyhammer» fikk dessuten æren av å være den første TV-serien som hadde eksklusiv USA-premiere hos streamingtjenesten Netflix.

Før han fikk rollen som mafiamann i «Sopranos» var Van Zandt først og fremst kjent som gitarist i E Street Band - Bruce Springsteens backingband. Det er Springsteens avgjørelse om å avslutte den pågående turneen i desember som har gitt amerikaneren luka i kalenderen som gjør at han kan komme til Oslo og Lillehammer for nye opptak, ifølge Aftenposten.

Netflix, som nå også er etablert i Norden, har forlengst signalisert at de er interessert i en ny sesong. Men NRKs sjef for eksterne produksjoner, Peter Wallace, sier til avisa at den vil bli vist på NRK først.

Også BBC har kjøpt den første sesongen av serien, der Van Zandt spiller gangsteren «Frank» som tyster på sine kolleger i underverdenen og plasseres på Lillehammer gjennom et vitnebeskyttelsesprogram.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!