POPULÆRT: Den norske suksesserien «Lilyhammer» er igjen nominert til Gullnymfe-priser under den årlige tv-festivalen i Monte Carlo. Foto: NRK
POPULÆRT: Den norske suksesserien «Lilyhammer» er igjen nominert til Gullnymfe-priser under den årlige tv-festivalen i Monte Carlo. Foto: NRKVis mer

«Lilyhammer» nominert til internasjonal tv-pris

Kan stikke av med Gullnymfe-priser for andre år på rad.

(Dagbladet): Den norske suksesserien «Lilyhammer» er nominert til to Gullnymfe-priser under den årlige tv-festivalen i Monte Carlo.

Festivalen er en av Europas største tv- og film-festivaler, og Prins Albert er festivalens høye beskytter.

«Lilyhammer» vant for beste komedie og beste mannlige skuespiller med Steven Van Zandt under samme utdeling i fjor, og er nominert i de samme kategoriene i år.

- Jævlig gøy - I fjor var vi nominert til tre priser, og så vant vi to. Det å være nominert i år igjen er veldig gøy. Det å se at «Lilyhammer» har en fast internasjonal fanskare, at man virkelig har klart å komme gjennom lydmuren, det er jævlig gøy.

- Det er en stor kreditt til de norske serieskaperne, og et helt fantastisk produksjonsteam. Det er veldig imponerende, sier administrerende direktør i produksjonsselskapet Rubicon TV, Pål Kruke Kristiansen, til Dagbladet.

- Hva er neste steg for Lilyhammer nå, da?

- En internasjonal Emmy, for eksempel, hadde ikke vært å forakte. Men denne festivalen har et litt mer europeisk preg og er mer rendyrka, så det er veldig fint for oss å være der. Det er en kjempehonør.

Forbløffet Hovedrolleinnhaver Steven Van Zandt uttrykker stor glede over nominasjonene i en pressemelding. Han er nominert til beste mannlige skuespiller for andre år på rad.

- Igjen er jeg forbløffet over at vår lille, eksentriske, norske serie får så enorm internasjonal støtte. Det er en stor ære å være nominert for andre gang, sier han i pressemeldinga.

«Lilyhammer» består så langt av tre sesonger, og gjør stor suksess i utlandet. Serien er blant annet kjøpt opp at strømmegiganten Netflix.