KAN RAMMES: Hotel Cæsar har gått på tv siden 1998. Nå står arbeiderne bak serien i fare for å bli tatt ut i streik. Foto: TV 2
KAN RAMMES: Hotel Cæsar har gått på tv siden 1998. Nå står arbeiderne bak serien i fare for å bli tatt ut i streik. Foto: TV 2Vis mer

«Lilyhammer» og «Hotel Cæsar» kan rammes av streik

Filmforbundet og Produsentforeningen møtes hos Riksmekleren på mandag.

(Dagbladet): Førstkommende mandag møtes Filmforbundet og Produsentforeningen hos Riksmekleren etter brudd i forhandlingene i april. Dersom partene ikke blir enige før midnatt, kan det ende med streik.

Det kan, ifølge Filmforbundet ramme serier som «Lilyhammer» og «Det tredje øyet». Også «Hotel Cæsar» kan rammes av en eventuell streik, ettersom forhandlingene mellom Filmforbundet og produksjonsselskapet Metronome Spartacus også strandet nylig.

Film og tv
Filmforbundet, som organiserer filmarbeidere, ønsker at alle som jobber med å lage tv-serier skal ha samme lønn og rettigheter som arbeidere på spillefilm.

- Spillefilm og TV-drama er til forveksling like i måten du jobber på. Vi ser ingen grunn til at det skal være et annet regime for TV enn spillefilm, sier forbundsleder Sverre Pedersen til Dagbladet.

- Vi både håper og tror at begge parter har ambisjoner om en løsning, sier Pedersen.

- Gode erfaringer
Leif Holst Jensen, generalsekretær i Produsentforeningen, ønsker ikke å kommentere innholdet i forhandlingene til Dagbladet, men sier Produsentforeningen og Filmforbundet har god erfaring fra meklinger tidligere.

- Det gjenstår stor jobb for oss begge. Men vi har tidligere klart å komme fram til løsninger uten konflikt. Dette er ikke veldig dramatisk, sier Holst Jensen.

KAN RAMMES: TV-suksessen Lilyhammer kan rammes av streik, dersom partene ikke kommer til enighet mandag. Foto: AP Photo/Netflix
KAN RAMMES: TV-suksessen Lilyhammer kan rammes av streik, dersom partene ikke kommer til enighet mandag. Foto: AP Photo/Netflix Vis mer