«Lilyhammer»-stjerna fikk problemer med oksygentanken under risikabelt stunt

Iskaldt vann strømmet inn i drakta.

(Dagbladet): I kveld er det premiere på tredje sesong av «Lilyhammer» på NRK, hvor TV-seerne får oppleve Nils Jørgen Kaalstad i et ganske så dristig stunt.

Skuespilleren valgte nemlig utføre oppgaven selv, som gikk ut på å dykke under iskaldt vann, iført en tørrdrakt med oksygentank.

Det verken Kaalstad eller produsenter hadde fått med seg, var at glidelåsen i drakta ikke var helt lukket, og at iskaldt vann dermed strømmet inn mens han var under vann.

- Det var ganske ekstreme forhold. Vi var på et tjern i Sjusjøen, og det var 17 minusgrader ute. Jeg hadde aldri dykket før, og hadde bare hatt et lynkurs på fire timer, én uke i forveien, sier Nils Jørgen Kaalstad til Dagbladet. 

• Se video øverst i saken.

- Tungt å puste Totalt brukte de én dag på opptakene. Til tross for å skulle jobbe i utfordrende omgivelser, følte aldri Kaalstad at livet sto i fare. 

- Jeg følte meg egentlig ikke så trygg, men jeg hadde en dyktig dykkerinstruktør, branndykkere, og annen sikkerhet, så det gikk veldig fint, forklarer han.

På grunn av den enorme kulda, fikk skuespilleren også problemer med oksygentanken. 

- Det var ganske jævlig å være under isen. Det var bekmørkt og iskaldt, og i tillegg så frøs ventilene på dykkerflasken igjen. Den delen var visstnok ikke farlig, men jeg var nok ikke helt forberedt på at det skulle bli så tungt å puste.

- Hvorfor valgte å gjøre stuntet selv, framfor å bruke stuntmann?

- Når jeg først hadde lært meg å dykke sånn noenlunde, så hadde jeg bestemt meg for å gjennomføre stuntet selv. Nå kan Aksel Hennie bare gå å legge seg, sier han og refererer til filmen «Pionér».

Skummelt - Det var helt klart beinhardt, og jeg har aldri gjort noe lignende før. Det var litt kaldere, mørkere og skumlere enn jeg hadde sett for meg. Men det er selvfølgelig veldig gøy å ha gjort det. 

Første episode av «Lilyhammer» kan du se på NRK 21.35 i kveld.