Lind, Idar

Slik ble jeg forfatter:

- Under lek dikter alle barn opp historier. Jeg sluttet aldri. Som gymnasiast begynte jeg å tjene penger på å skrive kortnoveller for radio. Kanskje har jeg alltid vært forfatter.

Beste leseropplevelse:

- Den beste vet jeg ikke, men den første store som jeg ennå, jeg må har vært 10-11 år: Det øyeblikket da C.S. Lewis, forfatteren av «Løven, heksa og kleskapet», tok meg med inn i skapet for første gang, og jeg kjente pelsene stryke mot ansiktet, og forundringen over bakveggen som manglet, og over at jeg brått sto på en snødekt plass i skogen, med en lysende lyktestolpe, og det var ikke lenger myk pels mot huden, men bitende frost.

Slik liker jeg å jobbe med skrivingen:

- Jeg arbeider på alle tenkelige måter (alt etter hva prosjektet går ut på), men for det meste har jeg kontortid frå åtte til fire. Da er gjerne den første halvdelen av arbeidsdagen den mest kreative.

Slik jobber jeg med research:

- Dette avhenger av prosjektet. Jeg er opptatt av at alle detaljer skal stemme, så mye tid går med til å sjekke bagatellmessige faktaopplysningar. Ellers er det gjerne sånn at jeg finner noe helt annet enn det jeg lette etter, men som passer minst like godt.

Favorittlenker:

- Jeg bruker nesten aldri Internett til annet enn jobb, så min favorittlenke er FAST, den kjappeste av alle søkemotorer. (http://www.alltheweb.com/). Jeg kan ellers anbefale: