Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Linda - den nye jazzsjefen

Linda Skipnes Strand (32) ny daglig leder for Nasjonal jazzscene fra 1. januar.

SUKSESS: Linda Skipnes Strand har drevet Bergen Jazzforum med stor suksess i fire år, blant annet med Bajazz, jazzformidling til barn. Nå overtar hun som daglig leder for Nasjonal jazzscene i Oslo.
SUKSESS: Linda Skipnes Strand har drevet Bergen Jazzforum med stor suksess i fire år, blant annet med Bajazz, jazzformidling til barn. Nå overtar hun som daglig leder for Nasjonal jazzscene i Oslo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste fire åra har hun ledet Bergen Jazzforum til publikumsrekord i både 2007 og 2009. Hun har også vært pressesjef for Nattjazz-festivalen i Bergen og har medieerfaring som jazzspaltist og —anmelder i Bergens Tidende.

Også teoretisk stiller hun sterkt, med mastergrad i medievitenskap fra Universitetet i Bergen. Hun skrev masteroppgaven sin om norsk jazz og kulturpolitikk.

-Du overtar etter Jon Olav Kringeland,  som har ledet Nasjonal jazzscene siden starten i 2006. Hvilke ambisjoner har du for klubben i det ærverdige Victoria Teater midt på Karl Johan?

—Nasjonal jazzscene er ganske ung ennå, og det handler fortsatt om å få etablert klubben som den viktigste jazzscenen i Norge, som flaggskipet som kan bidra til å sette standard for de andre norske jazzklubbene.

—Jeg har også lyst til å gjøre Nasjonal jazzscene bedre kjent blant publikum i Oslo, som en levende klubbscene der det skjer mye. Gjennom fire års klubbdrift i Bergen har jeg fått testet ut mange ting som har fungert veldig bra og som jeg har lyst til å ta med meg til Oslo.

—Lederstillingen er et åremål på seks år. Søkte du, eller ble du headhuntet?

—Jeg søkte. Det blir litt trist å reise fra Bergen, men samtidig gleder jeg meg til å flytte til Oslo med samboeren min og ta fatt på den store oppgaven, sier Linda Skipnes Strand.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!