Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Linda blir plateartist - likevel

Linda Kvam (25) ble vraket av PolyGram, men nå blir det nylansering for tønsbergartisten. - Jeg gleder meg til å begynne på'n igjen, sier Linda Kvam. Hun har fått massiv støtte fra musikere, platebransje og fans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter fire år med platekontrakt på PolyGram ble hun i vinter løst fra kontrakten. Plateselskapet hadde mistet troen på henne, uten å ha lansert henne på plate.

- Jeg ble tilbudt 25 000 kroner for tort og svie, men jeg ga meg ikke før jeg fikk masterteipen med 13 ferdige låter.

- Etter at Dagbladet skrev om meg før jul, har jeg fått massiv støtte - og noen interessante telefoner fra platebransjen, sier Kvam.

Hvem tør satse?

«Jeg vet ikke om noen tør satse på henne etter at hun har gått ut med dette,» sa direktør Jørn Johnsen i PolyGram lille julaften til Dagbladet.

Mye tyder nå på at han må bite i seg disse ordene, for Linda Kvam har allerede fått «noen telefoner fra platebransjen», som hun uttrykker det.

- Jeg skal bevise at PolyGram og Jørn Johnsen tar feil.

- Skulle gjerne fortalt alt, men jeg kan ikke. Får ikke lov. Har tro på at jeg kommer ut med plate ganske snart. Etter å ha opplevd så mye motgang, er jeg ganske nøktern. Men som du skjønner har jeg fått en del positive signaler, sier Kvam hemmelighetsfullt.

Får støtte

Linda Kvam har også fått mange støtteerklæringer fra musikere, bransjefolk, fans - og folk hun ikke kjenner. Fredag ble hun i et leserbrev i Dagbladet oppfordret til å stå på.

- Det har vært så rørende. Jeg har fått masse klapp på skuldra og telefoner fra nær og fjern. Alle ber meg stå på. Jeg har troen på meg selv. Jeg vet at jeg har noe å fare med, og det gjør også de som går på konsertene mine.

Linda Kvam spiller gitarbasert poprock ä la Melissa Etheridge.

- Før jeg sier noe mer, skal jeg ha en kontrakt i neven og en bunke sedler i hver lomme.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!