Linda ga millioner til gode formål

LONDON (Dagbladet): Linda McCartney etterlot seg en enorm formue. Advokatene jobber nå med å fordele 145 millioner kroner, som ifølge Lindas testamente skal gå til de fire barna, dyrevernorganisasjoner og kreftforskning.

Det var de færreste som visste at Linda McCartney etterlot seg den enorme arven da hun døde av brystkreft. Linda hadde imidlertid aksjer i de fleste av ektemannen Paul McCartneys mange selskaper, og i tillegg gjorde hun store penger på sitt salg av vegetarmat.

Hemmelig

Det er de fire barna Heather (36), Mary (28), Stella (26) og James (21) som arver de største summene etter sin mor, men ifølge advokatene er det også satt av betydelige pengebeløp til formål som Linda McCartney virkelig brant for.

Det blir imidlertid ikke opplyst hvilke organisasjoner som er tilgodesett av Linda McCartney.

- Dette er en privatsak, og vil ikke bli kommentert av Paul og hans familie, sier talsmannen i en pressemelding.
Carla Lane var Linda McCartneys beste venninne, og har blitt mye brukt av familien til å snakke med pressen etter at Linda døde.

- Linda levde for Paul og barna. Hun var ikke opptatt av penger. I tillegg til barna var hun opptatt av dyras levevilkår. Det er disse kjerneområdene hun har sikret gjennom sitt testamente, sier Carla Lane til Sunday Mirror.

I fond

Det blir opplyst at de store pengesummene som er øremerker dyrevern og kreftforskning, skal organiseres i fond og stiftelser. Denne jobben er overlatt til Paul McCartneys advokater.

- Dette er penger som vil gå til flere gode formål langt inn i neste århundre, blir det sagt.