Lindstrøm, Merethe

Slik ble jeg forfatter:

- Ved å lese bøker, fikk jeg et uttrykksbehov. Fra 12-årsalderen begynte tanker om å skrive en roman å melde seg. Det var først da jeg ble 16-17 år at skrivingen virkelig kom i gang. Flere av novellene i novellesamlingen jeg debuterte med som tjueåring skrev jeg i den alderen.

Min beste leseropplevelse og litterære forbilder:

- «Svarte billetter» av Jayne Anne Phillips. Novellene hennes foregår i fattigslige slummiljøer i USA, skrevet i «dirty realism»-stil. Jeg leste dem da jeg var 18, og det var noveller som jeg aldri før hadde lest dem. Gjennomgangstonen er tøff, jeg-fortelleren er inntrengende.

Phillips ser jeg også på som et litterært forbilde, det var boka hennes som fikk meg til å dyrke novellen og ta sjangeren alvorlig.

Slik liker jeg å jobbe:

- Jeg klarer ikke å jobbe helt isolert i ei hytte på fjellet, men må ha mulighet til å gå inn til familien for å få input og ny energi. Forfattere som klarer å skrive fra morgenen av, for deretter å ta lunsj og fortsette skrivingen, hver dag, beundrer jeg. Slik kan jeg bare jobbe i en bearbeidingsfase, hvor en bok nesten er ferdig.

Mitt forhold til Internett:

- Det var lidenskapelig da jeg ble koplet opp for noen år siden. Nå surfer jeg ikke så mye, det blir mest skvulping. Ellers er Internett praktisk som informasjonskilde.

E-postadresse:

merethel@online.no

Dagbladet :på nettet 21.08.1999