Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Line Jansrud møtte igjen eksen på tv etter ti år

«Kroppen din»-aktuelle Line Jansrud ville finne ut av hva forelskelse gjør med kroppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Har du noen gang lurt på hva som skjer med kroppen når du er forelska?
Da lege og programleder Line Jansrud (30) møtte eksen for første gang på ti år satte adrenalinet fart på hjertepumpa til «Kroppen din»-programlederen.

- I 2001 var jeg 15 år og kjempeforelska. Man er ikke seg selv, og jeg var litt halvgæren da. Jeg kjente på litt av det samme adrenalinet da jeg så ham igjen etter ti år, sier hun til Dagbladet.

Ble veldig rørt Hun er tidligere kjent fra NRK, og i høst meldte hun overgang til TV 2. I det nye programmet «Kroppen din», som fikk terningkast 4 av Dagbladets anmelder tar hun opp store og små spørsmål om kroppen.

Jansrud tok kontakt med sin første kjærlighet for å finne ut av hva som skjer i kroppen når man er forelska, og hun innrømmer at hun var litt brydd.

- Jeg følte meg litt som hu sprø dama da jeg tok kontakt etter ti år for å si at «Hei, vil du være med på tv»?, sier hun og fortsetter:

- Dette kommer ikke på tv, men jeg ble veldig rørt da vi hørte på «You And Whose Army» av Radiohead. Det var liksom vår sang. Jeg fikk så mange flashbacks, for det var jo en fin tid.

Jansrud er i dag lykkelig samboer med musikalartisten Kim Persson og sammen har de en sønn.

Bruker seg selv I NRK har hun vært programleder for «Newton» og «Newton-Pubertet», og i kveld debuterer hun i TV 2 som programleder for den nye serien «Kroppen din».

I hele sin tv-karriere har Jansrud brukt seg selv aktivt for å forklare medisin og vitenskap. Blant annet har hun spist sjokolade i ti dager, spist søppel like lenge, født på tv og trent med alpinlandslaget. Sistnevnte eksperiment endte med et besøk på legevakta.

- Jeg er opptatt av å forklare hverdagslige ting som folk lurer på. Det er jo så mye gøy med kroppen vår. En del vet jeg allerede som lege, andre ting lurer jeg på selv. Jeg tenker hele tida at ting skal forklares på en forståelig måte, sier hun.

Usensurert I torsdagens episode leser også Jansrud fra dagboka fra hun var 15 år. Der har hun spart på MSN-samtaler og følelsene fra den tida er skrevet ned helt usensurert.

- Jeg kunne jo valgt å bruke forelskelsen med Kim som eksempel, men det er noe med den første. Som 15-åring er man helt usensurert, og man gir seg helt hen. I dag er jeg jo distansert fra Line på 15 år, men jeg ble ganske flau av å lese hva jeg hadde skrevet høyt, sier hun.

I løpet av våren skal Jansrud ta opp en rekke kroppslige spørsmål på tv. Hun skal blant annet finne ut av hvorfor man ikke kan kile seg selv, og hvor lenge man kan holde pusten under vann.

På lista over de vanskeligste tingene hun har gjort trekker hun fram å føde på tv, å trene med alpinlandslaget og å være våken i tre døgn. Men det kleineste ifølge Jansrud kommer på tv i vår, da temaet er gehør.

- Jeg hater å synge. Jeg har helt angst, og jeg er sammen med en sanger. Så det å synge i Østbanehallen med fullt orkester slår alt, sier Jansrud. 

«Kroppen din» har premiere på TV 2 i kveld. Dagbladets anmelder, som trillet en firer på terningen, mente programmet ville ha floppet uten Line Jansrud som programleder.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart