Line Verndal får skryt i Canada

- En vakker film som man ikke vil bli overrasket over å finne på prislisten, skriver anmelder.

HØSTER SKRYT:Regissør Maria Sødahl, ektemannen Hans Petter Moland, Line Verndal og Lena Endre på det røde løper for premieren til filmen Limbo i Haugesund. Filmen har ikke premiere før 10. september, men utenlandske anmeldere har allerede fått øynene opp for denne gjengen. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
HØSTER SKRYT:Regissør Maria Sødahl, ektemannen Hans Petter Moland, Line Verndal og Lena Endre på det røde løper for premieren til filmen Limbo i Haugesund. Filmen har ikke premiere før 10. september, men utenlandske anmeldere har allerede fått øynene opp for denne gjengen. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.Vis mer

|||Regissøren Maria Sødahls debutfilm «Limbo» hadde i helgen sitt første møte med et internasjonalt publikum i hovedkonkurransen under filmfestivalen i Montreal.

- Filmen har fått god mottakelse og lokal presse spår at juryen med Bille August som formann vil vite å sette pris på den, sier Stine Oppegaard som er utenlandsansvarlig for spillefilm i Norsk filminstitutt (NFI) til NTB.

Nettavisa moncinemas anmelder skriver blant annet at filmen er «et subtilt dykk ned i psyken til sammensatte personligheter fra en periode da forholdet mellom menn og kvinner er i ferd med å gjennomgå en radikal forandring».

- En vakker film som man ikke vil bli overrasket over å finne på prislisten, avslutter han.

Godt representert
«Limbo» åpnet Den norske filmfestivalen i Haugesund lørdag 21. august, men fikk altså sin internasjonal premiere i den canadiske byen søndag.

Foruten regissøren selv, var skuespillerne Line Verndal og australske Bryan Brown og produsentene Gudny Hummelvoll og Petter Borgli til stede. De venter nå på juryens avgjørelser som offentliggjøres søndag 5. september.

Kontrasten er stor fra hverdagshelten Marit i «Himmelblå» til den nye rollen til Line Verndal som hjemmeværende husmor i filmen «Limbo». Her kan du se klipp fra de hete sex-scenene.

Utsolgt
Oppegaard sier at mange kom bort og sa at «Limbo» var den beste filmen de hadde sett på festivalen etter åpningen 26. august.

- Mandagens siste visning av i alt tre var utsolgt, og mange ble sittende igjen for å stille spørsmål til regissøren og de to skuespillerne, forteller hun.

NFI mener Montreal har vært en god start for filmens videre internasjonale liv, både i form av deltakelse på andre festivaler og internasjonal distribusjon.

Maria Sødahl, Line Verndal og Gudny Hummelvoll forlot Montreal mandag kveld for å rekke hjem til onsdagens Blått Lerret, hvor filmen skal presenteres for et norsk publikum.

«Limbo» får norgespremiere fredag 10. september.

(NTB)