Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Line Verndal spiller mot Kim Bodnia i svensk thriller

Snakk om skandinavisk forbrødring.

I SVENSK FILM: Norske Line Verndal og danske Kim Bodnia. Foto: Håkon Eikesdal / Tor Erik H. Mathiesen
I SVENSK FILM: Norske Line Verndal og danske Kim Bodnia. Foto: Håkon Eikesdal / Tor Erik H. Mathiesen Vis mer

Den svenske regissøren Emil Jonsvik slo gjennom med ungdomfilmen «7X - Lika barn leka bäst» for to år siden og er i gang med å filme «Krigernas Ö» på den idylliske ferieøya Storholmen utenfor Stockholm.

Der møtes den danske «Broen»-stjerna Kim Bodnia (47) vår egen Line Verndal (40) - stadig mest kjent for tidenes mest sette norske TV-serie, «Himmelblå».

«Krigernas Ö» handler om en innflytterfamilie som dras inn i en livsfarlig lek som en populær blant ungdommene på øya. Verndal spiller moren i familien, opplyser hennes agent Christina A. Ulrichsen i Actors Agent Norge.

Verndal reiser først i dag til Sverige for å starte sin del av opptakene, men innspillingen har vært i gang en stund allerede, og kan følges tett på regissørens blogg «Bloggywood» på Expressen.se - som slår fast at filmen blir «neste års snakkis».

Skuespilleren debuterer i høst som programleder i TV3-programmet «Lines gode hjelpere», der hun skal hjelpe mennesker som har vært gjennom en krevende situasjon, som ei ulykke eller sykdom, ved å pusse opp hjemmene deres.

Hun fikk i fjor Amanda-prisen for beste kvinnelige hovedrolle i filmen «Limbo».

Det er ikke første gang Kim Bodnia jobber med norske skuespillere. Han har tidligere hatt sentrale roller i en rekke norske filmer, slik som «Himmelfall» (2002) og «Monstertorsdag» (2004).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media