Line Verndal, to håndverkere og en tragisk historie er ikke nok til å lage god TV

Intensjonen er kanskje god, men «Lines gode hjelpere» er hjelpeløst kjedelig.

MELLOM TO STOLER: «Lines gode hjelpere» fungerer verken som følelses-TV eller interiørprogram. Fra venstre: Programdeltakere Hanne, Ragnhild og Gøran, og programleder Line Verndal. Foto: TV3.
MELLOM TO STOLER: «Lines gode hjelpere» fungerer verken som følelses-TV eller interiørprogram. Fra venstre: Programdeltakere Hanne, Ragnhild og Gøran, og programleder Line Verndal. Foto: TV3. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Sju år etter den norske versjonen av «Ekstrem oppussing», gjør TV3 nå et nytt forsøk. Denne gangen under et annet navn, men konseptet er til forveksling likt:

Skuespiller Line Verndal er programleder, og skal sammen med to tømrere gi litt velfortjent støtte og ny livsgnist til mennesker som har opplevd vonde og vanskelige ting.

Ved hjelp av oppussing, må vite.

Søkt premiss I første episode møter vi Ragnhild og Gøran, som har opplevd det ufattelige, å miste begge sine sønner til en nervesykdom henholdsvis tre og sju år gamle. Igjen sitter de med en nå seks år gammel, frisk datter, og et par rom der den såvidt påbegynte oppussingen stanset etter guttenes død.

Det er en hel del å utsette på dette programmet. Ta premisset: Samme hvor veletablert det måtte være, er sammensetningen av problem og medisin både søkt og disproposjonal.

Skiftene mellom den tragiske historien og det som skal være en oppløftende endring krever dessuten en svært fintfølende balansegang. Den takler «Lines gode hjelpere» dårlig.

Følelsesporno Skal man tro tittelen, burde programmets fokus være på det som skal hjelpe. Likevel brukes det uforholdsmessig mye plass på å grave i fortida i en rekke set-ups som legger opp til intenst føleri: Line og mor på graven, Line med datter på fanget («savner du dem?»), snekker og far i sønnenes gamle rom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer