Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Linn Wiik

Linn Wiik beholder tv-jobb etter metoo-tabbe. Men kollegaen byttes ut

«Snakk med Linn Wiik» er tilbake på TV 2 etter påske.

TILBAKE ETTER PÅSKE: TV 2-journalist Linn Wiik viste et bilde på lufta av en tidligere TV 2-ansatt som har fått sparken for seksuell trakassering. Det var ikke TV 2-ledelsen særlig fornøyd med. Foto: TV 2
TILBAKE ETTER PÅSKE: TV 2-journalist Linn Wiik viste et bilde på lufta av en tidligere TV 2-ansatt som har fått sparken for seksuell trakassering. Det var ikke TV 2-ledelsen særlig fornøyd med. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): TV 2-journalist Linn Wiik beholder jobben i programmet «Snakk med Linn Wiik» etter identifiseringsbråket forrige uke. Konseptet er tilbake på skjermen etter påske, forteller nyhetsredaktør Karianne Solbrække til Dagbladet.

- Jeg har hatt gode og grundige samtaler med redaksjonen og har fått oversikt over hva som skjedde. Jeg ønsker ikke å dele innholdet fra samtalene, men jeg vet nok, og er trygg nok, til å ta programmet tilbake på lufta, skriver Solbrække i en e-post.

Linn Wiik forteller at hun er fornøyd med avgjørelsen.

- Jeg er veldig glad for at programmet snart er tilbake på lufta. Vi har hatt gode samtaler og nå opplever jeg at vi er ferdige med saken. Jeg er glad for at TV 2 fortsatt har like stor tro på programmet. Etter påske blir det fullt kjør igjen, sier Wiik til Dagbladet.

- Jeg har fått enormt mye støtte og tilbakemeldinger fra både seere, politikere, kolleger og andre. Men skuffende få blomsterbuketter, fortsetter Wiik med en klar referanse til Listhaug-saken.

- Alvorlig svikt

Forrige mandag informerte Solbrække om at programmet tas av lufta på ubestemt tid etter at Wiik identifiserte en tidligere mannlig ansatt som hadde fått sparken av TV 2 for grov seksuell trakassering. Identifiseringen skjedde uten tillatelse fra redaktøren.

- Det har skjedd en alvorlig svikt i redaksjonen som ikke skulle skjedd. TV 2 har tatt en avgjørelse på at vi ikke identifiserer vedkommende, men det ble forrige fredag gjort uten at jeg visste det, sa Solbrække forrige uke.

Mannen er aldri identifisert av norsk media i forbindelse med sakene han var involvert i da han jobbet i TV 2. Wiik beklaget seinere at ikke redaktøren var informert eller rådført.

Skifter ut vaktsjef

Mens Wiik fortsetter på skjermen, skjer det imidlertid en endring i programredaksjon. Ifølge Kampanje byttes vaktsjef Geir Solaas Moen ut, og erstattes av Tor Godal, som beskrives som en erfaren reportasjeleder.

Solbrække vil overfor avisa ikke kommentere om utskiftingen er en direkte konsekvens av identifiseringen.

- Jeg ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer utover det jeg nå har sagt. Dette er dyktige kolleger som har hatt en røff uke, og innholdet i våre samtaler er mellom oss, sier hun til Kampanje.

Viste bilde på lufta

I forbindelse med kvinnedagen sendte TV 2 en episode av programmet «Snakk med Linn Wiik», som tok for seg tematikk knyttet til merkedagen for likestilling, 8. mars.

For å sementere et poeng om hvorfor kvinnedagen fortsatt er aktuell, viste programleder Wiik bilder av menn som knyttes til de mange metoo-sakene og seksuell trakassering det siste halvåret. En tidligere ansatt som i fjor ble mye omtalt som en av dem som fikk sparken av kanalen for grov seksuell trakassering ble identifisert.

​TV 2-ledelsen valgte å fjerne innslaget fra episoden som lå ute på TV 2 Sumo. Deretter besluttet de å ta programmet av lufta, som en reaksjon på at de aldri ble spurt om identifiseringen. Programleder Wiik argumenterte for at det var en selvstendig redaksjonell avgjørelse, tatt på bakgrunn av alvorlighetsgraden i hendelsene.

Rådførte seg med offer

Dagbladet pratet med en av kvinnene som ble utsatt for seksuell trakassering av mannen som ble identifisert. I motsetning til TV 2-ledelsen fortalte hun at hun ble informert av programredaksjonen i «Snakk med Linn Wiik» i forkant av identifiseringen.

Mannen som er identifisert har ikke besvart Dagbladets henvendelser. ​

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!