Linn Wiik

Linn Wiik beholder tv-jobb etter metoo-tabbe. Men kollegaen byttes ut

«Snakk med Linn Wiik» er tilbake på TV 2 etter påske.

TILBAKE ETTER PÅSKE: TV 2-journalist Linn Wiik viste et bilde på lufta av en tidligere TV 2-ansatt som har fått sparken for seksuell trakassering. Det var ikke TV 2-ledelsen særlig fornøyd med. Foto: TV 2
TILBAKE ETTER PÅSKE: TV 2-journalist Linn Wiik viste et bilde på lufta av en tidligere TV 2-ansatt som har fått sparken for seksuell trakassering. Det var ikke TV 2-ledelsen særlig fornøyd med. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): TV 2-journalist Linn Wiik beholder jobben i programmet «Snakk med Linn Wiik» etter identifiseringsbråket forrige uke. Konseptet er tilbake på skjermen etter påske, forteller nyhetsredaktør Karianne Solbrække til Dagbladet.

- Jeg har hatt gode og grundige samtaler med redaksjonen og har fått oversikt over hva som skjedde. Jeg ønsker ikke å dele innholdet fra samtalene, men jeg vet nok, og er trygg nok, til å ta programmet tilbake på lufta, skriver Solbrække i en e-post.

Linn Wiik forteller at hun er fornøyd med avgjørelsen.

- Jeg er veldig glad for at programmet snart er tilbake på lufta. Vi har hatt gode samtaler og nå opplever jeg at vi er ferdige med saken. Jeg er glad for at TV 2 fortsatt har like stor tro på programmet. Etter påske blir det fullt kjør igjen, sier Wiik til Dagbladet.

- Jeg har fått enormt mye støtte og tilbakemeldinger fra både seere, politikere, kolleger og andre. Men skuffende få blomsterbuketter, fortsetter Wiik med en klar referanse til Listhaug-saken.

- Alvorlig svikt

Forrige mandag informerte Solbrække om at programmet tas av lufta på ubestemt tid etter at Wiik identifiserte en tidligere mannlig ansatt som hadde fått sparken av TV 2 for grov seksuell trakassering. Identifiseringen skjedde uten tillatelse fra redaktøren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer