STRIPPEKURS: Modellen Linni Meister holdt strippekurs for to av programlederne i ungdomsprogrammet «Waschera». Foto: ANDERS GRØNNEBERG
STRIPPEKURS: Modellen Linni Meister holdt strippekurs for to av programlederne i ungdomsprogrammet «Waschera». Foto: ANDERS GRØNNEBERGVis mer

Linni lærte bort stripping i «Waschera»

Seerne reagerer. TV 2 lover oppvask.

(Dagbladet.no): - Gni deg inntil stanga som om du blir tatt bakfra, oppfordrer Linni Meister i et innslag som ble sendt i TV 2s ungdomsprogram «Waschera» i forrige uke.

Hun lærer bort kunsten å strippe til programlederne Kjetil og Tobias.

Sjokkerte seere
- Vi er gutter, vi liker å være søte, vi vil gjerne være sexy og barske, forklarer de to i innslaget, som også ligger ute på TV 2s nettsider.

Iført superkorte sykepleier- og servitørdrakter lærer de å svinge seg rundt strippestanga, og ender opp i nettoen - vel og merke med en hånd foran sine edle deler.

Men innslaget har fått både TV-seere og TV 2-ansatte til å reagere.

- Vi synes det er sykt at et program som har seere ned i 10 årsalderen, (og kanskje enda yngre?) fremmer slike ting, skriver en leser til Dagbladet.no.

- Litt ekkelt og rart av TV 2 å legge ut, men det blir jo sett, sier en annen i kommentarfeltet under innslaget hos TV2.no.

Vil diskutere internt
Nå lover TV 2s informasjonssjef Marianne Røiseland intern oppvask.

- Dette kommer vi til å ta en runde og se på. Det har også vært enkelte internt som ikke synes det var det festligste vi har sendt, sier hun til Dagbladet.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun understreker at «Waschera» ikke i utgangspunktet er ment som et barneprogram.

- Målgruppa er eldre ungdom, man sikter seg mer inn mot studenter og elever i videregående skole. Barn er ingen primærmålgruppe, sier hun.

- Men programmet sendes etter skoletid, på et tidspunkt da mange barn ser på?

- Ja, det er klart at de er våkne på den tiden av døgnet, sier hun.

- Hva tenker du da om et innslag som lærer bort stripping, mens flere barn ser på?

- Dette er jo ikke for små barn. Samtidig vet vi at en del små barn har det tilgjengelig. Det er noe det er utrolig viktig å ha høy bevissthet rundt, sier hun.

- Ikke verre enn i blader
- Hva slags vurdering gjorde redaksjonen av innslaget, før de sendte det?

- De har jo åpenbart vurdert at dette er festlig. Det er ment som et humorinnslag. Innslaget er heller ikke verre enn en del stoff du finner i blader og magasiner som retter seg mot samme målgruppe, mener hun.

- Men jeg skjønner at enkelte voksne kan synes at det er litt på kanten.

Linni: Dummeste jeg har hørt
Det er ikke Linni Meister enig i. Hun stiller seg fullstendig uforstående til at noen kan reagere på strippe-innslaget.

- Det er det dummeste jeg har hørt i hele mitt liv! Jeg har aldri strippet før, og gjorde det heller ikke i innslaget. Kjetil og Tobias endte opp nesten nakne, men jeg hadde på meg jakka hele tiden. Det var veldig uskyldig og humoristisk, og jeg synes ikke «Waschera» skal få tyn for det, sier hun.

- Hvorfor lærte du bort stripping i innslaget, hvis du aldri har gjort det før?

- Det var bare for moro skyld. Det skulle bli ekstra gøy, i og med at jeg egentlig ikke kunne det, sier Meister.

Også hun understreker at programmet ikke er ment for barn.

- Jeg synes foreldrene burde skjønne at dette er et ungdomsprogram, og at det er humoristisk ment. Hvis noen reagerer på det, burde de kanskje vurdere å ikke la barna se på, sier hun.

Leserdebatten om denne saken er stoppet grunnet svært mange usaklige kommentarer.

 

Faksimile: TV2.no
Faksimile: TV2.no Vis mer