BLIR FORFATTER:  Geir Lippestad jobber med sin første bok. Under Aschehougs pressekonferanse 15. januar, hvor forlaget legger fram vårens titler, skal han selv fortelle om sitt bokprosjekt. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
BLIR FORFATTER: Geir Lippestad jobber med sin første bok. Under Aschehougs pressekonferanse 15. januar, hvor forlaget legger fram vårens titler, skal han selv fortelle om sitt bokprosjekt. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- Lippestad skriver boka selv, og den skal lanseres i april i år

Fjorårets mest omtalte advokat, Geir Lippestad (48), jobber med sin første dokumantarutgivelse.

(Dagbladet): - Lippestad skriver boka selv, og den skal lanseres i april i år, sier Mona Ek, kommunikasjonsansvarlig i Aschehoug litteratur til Dagbladet.

Geir Lippestad (48) ble et kjent navn for hele Norge da han 23. juli 2011 ble oppnevnt som Anders Behring Breiviks forsvarer.

Siden har han åpent delt sine tanker om jobben og hvordan han har forsøkt å forstå den terrordømte, i tillegg til at han har fortalt om sin familiesituasjon. 48-åringen ble far til sitt åttende barn Mille Madicken få uker før rettssaken startet i Oslo Tinghus, samtidig som hans datter Rebekka kjempet for livet på Rikshospitalet. Hun er multihandikappet og har blant annet nedsatt immunforsvar.

Nå jobber han altså med sin aller første bok.

- Boka er i prosess, han skriver fortsatt. Den står på dokumentarlista vår, sier Ek om hva slags type bok dette er.

Dokumentarbok - Handler boka om det Lippestad har opplevd i forbindelse med sin forsvarerjobb det siste halvannet året?

- Jeg vet ikke så mye om boka foreløpig, men han skal legge den fram selv under pressekonferansen vi skal holde på tirsdag. Jeg har ikke fått lese noe ennå, så jeg tør ikke å si noe om innholdet. Jeg fikk vite om boka for to dager siden, sier Ek.

Lippestad er blitt godt mottatt av folket, og ble kåret til Årets navn både i Dagbladet og VG. Blant ti navn ble Lippestad den soleklare favoritten blant Dagbladets lesere med hele 40 prosent av stemmene.

- Spennende år Mens jula 2011 var veldig stressende for advokaten, fikk han senket skuldrene og brukt mer tid på familien i høytida vi nettopp la bok oss.

- Jula har vært helt super. Vi startet på Rikshospitalet, men vår syke datter fikk komme hjem til lille julaften. Da var det grøtfest. Og så har vi vært i Sverige en tur og hatt det fint sammen. Jeg har ikke tenkt på Anders Behring Breivik denne jula, men jeg har tenkt på hva han gjorde 22.juli. Jeg har tenkt på dem som savner noen i jula, sa Lippestad til Dagbladet i jula.

Da fortalte advokaten og familiefaren også at han har «fått sjela mi tilbake», og at han tror 2013 blir et spennende år.

- Det blir spennende på flere måter. Vi er en familie med et stort mangfold. Noen av barna har målsetninger om å bli best i Norge med det de driver med. Andre har som mål å leve et år til, sa Lippestad da.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Lippestad.