Lisa Ekdahl

Lisa Ekdahl (f. 29. juli 1971). Svensk sanger/låtskriver som i 1994 slo kraftig igjennom i Norge og Sverige med 450 000 solgte av debutplate «Lisa Ekdahl» i 1994. Vant Aftonbladets «Rockbjörn» for beste kvinnelige artist, og hele tre «Grammisar» (årets artist, årets kvinnelige pop-og rockartist, årets album).

Debutalbumet er beskrevet som ypperste lettvekter-visepop, og Ekdahl som artist som tok opp den tunge arven etter Cornelis Vreeswijk.

I 1996 kom den «ufrivillige» oppfølgeren «When Did You Leave Heaven», som var et samarbeid med jazzgruppa Peter Nordahl Trio. Den var spilt inn i 1995, og ble egentlig bare utgitt i 300 eksemplarer, ment som gaver til folk i platebransjen og venner. Materialet besto av engelskspråklige jazzstandardlåter. Samme år ga skuespilleren Rikard Wolff (kjent fra «Ä nglagård») ut en CD der mesteparten av låtene var signert Ekdahl.

Det egentlige oppfølgeralbumet, «Med kroppen mot jorden», kom ut noe senere samme år, og begeistret hverken kritikerne eller platekjøperne like mye som debutalbumet fra to år før. «Bortom

det blå» (1997) var et mer gjennomført album, med en mer gjennomført produksjon, men innneholdt heller ingen megahit som kunne matche «Vem Vet».

I 2000 kom albumet «Lisa Ekdahl Sings Salvadore Poe». Salvadore Poe er Ekdahls samboer, som hun møtte på en meditasjonstur til India. Ekdahl har hatt flere noen småroller i filmer, og har skrevet musikk til filmen «Town and Country» med Goldie Hawn, Gérard Depardieu, Diane Keaton og Warren Beatty». Hun har spilt flere ganger i Norge.