Lisa klar for mer tv-drama

TV2 vurderer å lage flere episoder av dramaserien «Seks som oss», som er blitt en suksess. Det synes Lisa Tønne (26) er helt topp.

Tønne, som spiller Solfrid i serien, er mer enn klar for en ny runde. Det samme er tekstforfatter og regissør Per Olav Sørensen. Programdirektør Nils Ketil Andresen i TV2 sier at de vurderer saken.

- Vi vil se noen flere episoder og undersøke sendeskjemaet framover. Avgjørelsen blir tatt i løpet av våren, sier Andresen.

Det er ingen tvil om at TV2 er fornøyde med Tønne og co. De to første episodene hadde 519000 og 532000 seere og en markedsandel på 50 prosent.

Peer Gynt

I serien debuterer Tønne som skuespiller. Sin eneste teatererfaring hadde hun som statist i «Peer Gynt». Tønne spilte troll og sa: «Åh, der er de fra Hedalen!» I «Seks som oss» måler hun krefter mot de erfarne skuespillerne Dennis Storhøi, Kjersti Elvik, Hilde Lyrån og Samuel Fröler. Tønne kjenner Lyrån og Elvik godt fra showet «Men tankene mine får du alltid», som nå spilles i Bergen.

Fra før er Tønne kjent fra standupscenen og fra «LørDan/Kjempesjansen», hvor hun spiller pakistaneren «Ali». For noen år siden jobbet hun derimot i en barnehage. Det gjorde hun helt fram til debuten som standupkomiker i 2000 på Lille i Oslo.

- Det var snørr og bæsj hele tida. Og så synes jeg leverpostei lukter så utrolig mer når barn spiser det. Nei, det var ikke noe for meg. Jeg valgte å jobbe ræva av meg som komiker.

Tønne beskriver «Seks som oss» som en «feel good-dramaserie».

- Det høres ut som en selvmotsigelse?

- Drama kan være feel good, vet du. Jeg tror folk kjenner seg igjen i serien. Den handler blant annet om tre jenter i forskjellige faser av livet.

- Gjerne ny runde

Serien er på ti episoder. Tekstforfatter og regissør Per Olav Sørensen har lyst til å lage en ny runde fordi han synes teamet kan bli flinkere. Han skriver serien sammen med forfatteren Arne Berggren og Geir Meum Olsen.

- Manus og regi kan bli bedre. Skuespillerne er kjempegode, så det er supert hvis det blir en ny runde, sier Sørensen og legger til at serien blir veldig dramatisk fra episode fem og utover.

I begynnelsen spilte Tønne og de andre skuespillerne ball med regissøren og tekstforfatterne. I utgangspunktet ønsket de å lage en tradisjonell sketsje-serie, men mistet fort lysten. De var sugne på noe mer. Og slik ble det.

- Nå har vi funnet formen og rytmen og er innkjørte.

- Og standupkarrieren?

- Den er ikke lagt på hylla. Jeg har reist rundt og hatt «stand up» siden innspillingene var ferdig i desember.

- Stort talent

Per Olav Sørensen er glad for å ha Tønne med seg videre. Slik beskriver han den ferske skuespilleren:

- Lisa har et sjeldent talent. Hun kan være morsom, skriver tekster selv, kan synge, er god fysisk og kan spille teater, revy og gjøre stand up. Det var ikke noe som tilsa at hun ikke kunne spille i en tv-serie. I tillegg har hun en vanvittig motor, hun er selvgående og har et eget trøkk som gjør henne interessant å følge på scenen og på tv. Det eneste hun ikke har, er erfaring, men hun har klart seg godt på intuisjon. Hun er et stort talent.

Tønne grua seg ikke til sexscenene som seerne fikk se i forrige episode. Hun syntes det ble en fin scene i den sammenhengen, og er ganske lei av å snakke om den.

- Hva slags type er Solfrid?

- Solfrid er veldig singel. Det er også veldig fart i henne. Jeg vil ikke si at hun er ond, men hun tenker ikke alltid på konsekvensene av det hun sier og gjør.

- Sliter du med det samme?

- Nei. Jeg er mer gjennomtenkt.

SUKSESS: TV2 vurderer en ny runde av dramaserien «Seks som oss», som har over 500000 seere hver torsdag. Det passer Lisa Tønne bra, hun er sugen på å spille inn flere episoder.