- «Lisbeth Salander» alvorlig skadet

Rooney Mara (25) kjørt til sykehus med en skulderskade.

SKADET SEG STYGT: Rooney Mara pådro seg en alvorlig skulderskade under innspillingen av den amerikanske versjonen av «Menn som hater kvinner». Her før verdenspremieren på «A Nightmare on Elm Street» i Hollywood. Foto: AFP/Scanpix
SKADET SEG STYGT: Rooney Mara pådro seg en alvorlig skulderskade under innspillingen av den amerikanske versjonen av «Menn som hater kvinner». Her før verdenspremieren på «A Nightmare on Elm Street» i Hollywood. Foto: AFP/ScanpixVis mer

||| Det er svenske Aftonbladet som melder at Mara skadet seg under Hollywood-filmatiseringen av Stieg Larssons bok «Menn som hater kvinner».

Filmen, som har Daniel Craig i hovedrollen, spilles i disse dager inn i Stockholm, og det var på mandag denne uka at Rooney Mara skadet seg.

Skulderskade
Den amerikanske eksmodellen spiller Lisbeth Salander i filmen, og det var under innspillingen av en scene på Ingarö, i Stockholms skjærgård, at hun skadet seg i skulderen.

Aftonbladet skriver at hun ble kjørt rett til sykehus, og at skaden var så alvorlig at innspillingen måtte stoppes i flere dager.

Mara har tilbrakt de siste ukene i Sverige for å forberede seg til den krevende rollen som den biseksuelle datahackeren Salander.

25-åringen har brukt tida på å øve seg på motorsykkel, bygge muskler og lære seg å slåss.

Rehabilitering
På tirsdag besøkte hun privatsykehuset Sophiahjemmet på Östermalm for å drive rehabiliteringstrening etter ulykken mandag.

Målet er å være tilbake så raskt som mulig.

Hollywood-teamet skal filme videre i Uppsala neste uke.

Daniel Craig, mest kjent for sin rolle som James Bond, spiller Mikael Blomkvist.

Av andre kjente navn i Hollywood-satsingen finner vi Stellan Skarsgård, som spiller Martin Vanger.

• «The girl with the dragon tattoo» har premiere i desember 2011.