Lissie elsker Norge - og norske menn

Derfor valgte hun å spille inn musikkvideo i Norge.

- Jeg vet ikke hva det er med dere nordmenn, men musikken min har virkelig slått an der, slår den amerikanske popkometen Lissie fast.

14. oktober slipper den kritikerroste 31-åringen sitt andre album, «Back to forever».
Debutplaten «Catching a tiger» gjorde henne til verdensstjerne nærmest over natten - og gikk rett inn på hitlistene i USA og flere land i Europa.

I Norge solgte platen til gull.

Norsk romanse
Amerikanerens norgessuksess har gitt henne mange muligheter til å besøke landet, og det er ikke bare naturen som har fanget hennes interesse.

Til Dagbladet forteller hun også at hun også har latt seg sjarmere av en norsk mann.

- Jeg traff en norsk mann da jeg turnerte der i fjor sommer, og da tok ei ukes ferie og reiste rundt omkring i landet sammen med han. Det var veldig hyggelig, sier Lissie til Dagbladet.

• Se premieren på Lissies nye musikkvideo øverst i saken

Ifølge amerikaneren ble det derimot aldri noe mer enn en kortvarig romanse med norske Tom.

- Det er vanskelig å etablere et forhold når man bor så langt fra hverandre, særlig når livet mitt er så rotløst som nå. Men vi har fortsatt kontakt, avslører hun.

Spilt inn i Oslo
Det er ikke bare forkjærligheten norske menn som har gjort at Lissie trygt kan kalles en norgesvenn. Hun har også latt seg begeistre av den norske naturen, og var ikke i tvil da hun fikk mulighet til å filme sin nyeste musikkvideo i Norge. 

- Vi var på Europa-turnè da vi kom på at vi måtte spille inn en video. Jeg foreslo for plateselskapet at vi bare kunne spille den inn i Norge, og det var de med på, sier den amerikanske artisten til Dagbladet.

Aller helst ville den norgeskjære artisten ennå lengre nord for å filme videoen til singelen «Sleepwalking».

- Jeg hadde lyst å filme i Nord-Norge. Jeg var der i sommer og det er jo så utrolig vakkert der! Men det ble vanskelig å fly opp hele crewet dit. Og det er jo veldig vakkert i Oslo og, understreker Lissie.

Beklager nattebråk
Videoen til singelen «Sleepwalking» ble dermed spilt inn i Oslos gater, og rundt Sognsvann - midt på mørkeste natten.

- Vi prøvde å være stille når vi filmet i de strøkene det bodde folk, men det var ikke så lett siden vi var et ganske stort crew. Så hvis noen mistet nattesøvnen på grunn av oss beklager jeg det.

I begynnelsen av november kommer hun tilbake til Norge for å holde i alt syv konserter.

- Jeg skulle gjerne bodd i Norge, men akkurat nå er det musikkarrieren som er første prioritet, og da passer det dårlig å flytte fra USA. Men kanskje i fremtiden, hvem vet, sier 31-åringen hemmelighetsfullt.

BRAKSUKSESS: Lissies debutalbum solgte til gull i Norge. Nå er hun klar med sitt andre album - og for ny norgesturnè. Foto: Sony Music
BRAKSUKSESS: Lissies debutalbum solgte til gull i Norge. Nå er hun klar med sitt andre album - og for ny norgesturnè. Foto: Sony Music Vis mer