LEDER

Mistillitsforslag mot Listhaug

Listhaug blir ikke lettere å håndtere som en såret tiger på Løvebakken

Dagbladet mener: Opposisjonen har satt Erna Solberg i en skikkelig kattepine.

MISTILLITSFORSLAG: Rødt har fremmet et mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug, men hva skjer egentlig videre nå? Vi forklarer saken på under to minutter. Video: Frida Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert
Sist oppdatert

Stortingsflertallets oppgjør med justisminister Sylvi Listhaugs giftige og splittende politiske metode, er velkommen og på høy tid. I snart fem år har Listhaug fra ulike statsrådposter utøvd en egen form for politikkforakt, en hvor motstandere blir utsatt for vulgære utfall og grove beskyldninger. Hun skaper engasjement gjennom å så splid og skape fiendebilder, gjerne ved hjelp av sosiale medier fremfor politikkens tradisjonelle arenaer. Innlegget om statsborgerskap og terrorisme som hun la ut på Facebook for en uke siden, var som hentet ut av det mørkeste kommentarfelt, hvor Ap-hatet syder. Listhaug bar ved til bålet da hun beskyldte Ap for å være mer opptatt av terroristers rettigheter enn nasjonens sikkerhet, og det visste hun godt.

At det tok Erna Solberg seks dager å skjønne alvoret og be om unnskyldning, forteller om en statsminister som trenger å justere sitt moralske kompass. For å tekkes Frp og beholde makta, har hun lukket øynene for så mange overtramp, at de har sluttet å gjøre inntrykk. En statsråd som på egen kjøl tar omkamp om stortingsvedtak i sosiale medier med uredelige og uriktige beskyldninger mot flertallet, kan ikke vente å være fredet i det uendelige. Dette var dråpen som fikk opposisjonen til å renne over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer