DEBATT

Debatt: Dobbeltkommunikasjon

Listhaug gir meg vondt i magen

Regjeringens evinnelige dobbeltkommunikasjonen er uholdbar. Den sprer splid og frykt, og er uverdig en norsk regjering i ei tid da vi trenger framtidshåp som aldri før.

DESPERATE UTSPILL: Frp's ministere i regjering kommer med desperate utspill mot båtflyktninger og mot «snikislamisering». Men det er lokalvalgkamp og jeg vil heller snakke om saker som er viktige for Oslo, om hvordan vi skaper gode barndommer og alderdommer, skriver innsenderen. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
DESPERATE UTSPILL: Frp's ministere i regjering kommer med desperate utspill mot båtflyktninger og mot «snikislamisering». Men det er lokalvalgkamp og jeg vil heller snakke om saker som er viktige for Oslo, om hvordan vi skaper gode barndommer og alderdommer, skriver innsenderen. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg får helt vondt i magen. Det er bare tre uker siden en moské ble angrepet av en terrorist som sa at han ville «drepe så mange som mulig», og som var inspirert av farlige ideer på internett.

Det er bare to og en halv uke siden justisministeren fra Frp advarte mot islamofobi, og regjeringen varslet at de ville ha en handlingsplan mot dette livsfarlige hatet. Og nå ser vi altså at Frp's ministere i regjering kommer med desperate utspill mot båtflyktninger og mot «snikislamisering».

Det er en grunn til at Frp unnskyldte bruken av ordet snikislamisering da de gikk inn i regjering i 2013. Det spiller nettopp på den farlige konspirasjonsteorien om at muslimer og eliten jobber i det skjulte for å islamisere samfunnet.

Nå er det lokalvalgkamp. Jeg vil snakke om saker som er viktige for Oslo, som kollektivtransport, sykkelveier, om å ta vare på grøntområder i nabolagene våre, om hvordan vi skaper gode barndommer og alderdommer. Ja, jeg vil gjerne også snakke om hvordan vi kan styrke integreringen i kommunene, og motkjempe kriminalitet og utenforskap. Men det kommer ingen båtflyktninger seilende inn Oslofjorden, og jeg vil ikke diskutere basert på konspirasjonsteorier om «snikislamisering». Naturligvis er dette desperate krampetrekninger fra Frp, men det gjør det ikke ok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer