DEBATT

Listhaug har en drømmerolle

Sylvi Listhaug får gjennomslag for Frp’s politikk ved å bruke flyktningkrisen, men tiltakene er langt fra langsiktige.

ISOLERER OSS: Fortsetter man med politikk som er basert på fremmedfrykt, blir man bare enda mer isolert, skriver Morten Thornquist. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
ISOLERER OSS: Fortsetter man med politikk som er basert på fremmedfrykt, blir man bare enda mer isolert, skriver Morten Thornquist. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Cathrine Løwer Dahlquist (FpU) skriver i Dagbladet 4. august at vi skal være glad vi har Sylvi Listhaug. Jeg mener Listhaug har en drømmerolle i norsk politikk. Hun får gjennomslag for Frp’s politikk ved å bruke flyktningkrisen, men tiltakene er langt fra langsiktige.

Flyktningkrisen har skapt et enormt engasjement og splittet befolkning i flere land. Men en må skille mellom generell innvandringspolitikk, asylpolitikk og en flyktningkrise. Det er store etiske forskjeller på disse. Jeg forstår ikke at å hjelpe mennesker i nød kan ødelegge velferden i et land. Jeg lurer på hvilken velferd Dahlquist snakker om, men én ting er sikkert: Man blir ikke rikere av å stenge folk ute.

Istedenfor å planlegge hvordan vi kan hjelpe flest mulig uten at det trenger å gå på bekostning av «velferden», så jobber man heller med systematisk ansvarsfraskrivelse av medmenneskelighet. Det blir så feil når vi bor på den samme kloden, og vi er nødt til å samarbeide med alle verdens land for å skape fred. Fortsetter man med politikk som er basert på fremmedfrykt, blir man bare enda mer isolert.

Det skrives at snillistisk asylpolitikk har fått dystre konsekvenser for flere land. Men dette er nettopp fordi mange gjør som Norge – strammer inn på innvandringspolitikken slik at færrest mulig har mulighet til å oppholde seg i landet. Da blir det ekstremt trykk på de landene som allerede tar sin del, som igjen forårsaker kaotiske tilstander uten noen form for kontroll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer