DEBATT

Debatt: Integrering

Listhaug ødelegger for god forebygging

Politiet trenger gode allierte. Politikere som bruker polarisering og frykt som verktøy, er IKKE gode allierte.

MØTER MENNESKENE: I mottakerenden av kynismen Listhaug representerer og sjelden behøver å stå til ansvar for, arbeider politiet med å møte de menneskene som daglig får inntrykk av at de ikke er ønsket som borgere av landet, eller byen de bor i, skriver innsenderen. Foto: Øistein Norum Monsen
MØTER MENNESKENE: I mottakerenden av kynismen Listhaug representerer og sjelden behøver å stå til ansvar for, arbeider politiet med å møte de menneskene som daglig får inntrykk av at de ikke er ønsket som borgere av landet, eller byen de bor i, skriver innsenderen. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har jobbet ved Oslo politidistrikt i drøye 25 år, jeg er vokst opp i Oslo, og jeg ser konsekvensene av politiske endringer og økende kynisme i det offentlige ordskiftet.

Nå har vi nådd et foreløpig lavmål uten at jeg har noen som helst tro på at det stopper her.

Sylvi Listhaug fornekter seg ikke og ser ut til å vurdere rollen som leder av Frp's innvandrings- og integreringsutvalg som viktigere enn jobben som statsråd.

På sedvanlig politikervis er hun opptatt av å framstå som handlekraftig i kampen mot kriminalitet. Hun «setter hardt mot hardt» og «kaller en spade for en spade» så fort det byr seg en mulighet – særlig når kriminaliteten begås av mennesker med innvandrerbakgrunn.

Det er lett å skylde på andre – gjerne andre politikere. Nå sist definert som de kriminelles gode hjelpere. Det er jo en absurd påstand, all den tid hennes eget parti har hatt justisministrene i seks år. De har riktig nok ikke sittet så lenge av gangen, men partiet har vært det samme. Det er det nærmeste vi har kommet noe som likner kontinuitet i politiets øverste ledelse i disse årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer