Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Listhaug-stunt latterliggjort i USA

- Det der er ikke å drukne, det er å flyte rundt i Middelhavet som en akvatisk ostepop.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) var nylig i Hellas hvor hun blant annet gjestet redningsskøyta Peter Henry Von Koss, som er en del av det norske bidraget til redningsarbeidet i Middelhavet.

I full overlevingsdrakt gikk ministeren med på en kald dukkert i havet utenfor øya Lesbos.

- Som en akvatisk ostepop Stuntet har ikke gått ubemerket hen i norske medier, og har også blitt omtalt av utenlandsk presse.

Listhaugs flyteøvelse var en av hovedsakene under HBO programmet «Last Week Tonight», skriver Aftenposten.

Etter den mye omtalte dukkerten uttalte Listhaug at «øyeblikket man ser en sånn båt hvis man holder på å drukne, må være helt fantastisk».

Denne kommentaren bet programleder John Oliver seg merke i, og hans kommentar var nådeløs.

- Det der er ikke å drukne, det er å flyte rundt i Middelhavet som en akvatisk ostepop, uttalte Oliver, mens bilder av Listhaug iført den oransje overlevelsesdrakta gikk over skjermen.

- Den iskalde sjøpenisen Videre gjorde Oliver det klart hva han syns om Listhaugs politikk og omtalte Norge som «den venstre testikkelen i den iskalde sjøpenisen som utgjør Skandinavia».

Listhaug har tidligere blitt beskyldt for å lage PR-stunt av flyktningkrisen.

Det var mannskapet på redningsskøyta som utfordret henne til å hoppe i havet.

- Mannskapet på redningsskøyten spurte meg om jeg ville se hvordan de jobber og bli reddet opp av sjøen, og det gjorde jeg med glede, uttalte Listhaug til Dagbladet forrige uke.

- Det var en opplevelse å se hvordan våre norske helter ombord utfører jobben sin med å redde menneskeliv. Jeg er stolt av innsatsen deres. På bare denne båten har de reddet over 3000 liv fra drukningsdøden, uttalte hun til Dagbladet forrige uke.

 GJORDE NARR: John Oliver gjorde narr av Sylvi Listhaug sin dukkert i Middelhavet. Foto:  Charles Sykes/Invision/AP, File
GJORDE NARR: John Oliver gjorde narr av Sylvi Listhaug sin dukkert i Middelhavet. Foto: Charles Sykes/Invision/AP, File Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!