Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Listhaugs dommedag

Listhaug saboterer jobben hun er satt til å gjøre.

FRYKTSOM:  Sylvi Listhaug
FRYKTSOM: Sylvi Listhaug Vis mer
Meninger

Sylvi Listhaug har de siste åra utmerket seg som en fryktløs politiker. Som landbruksminister nøt hun en viss respekt for å gi seg i kast med en mektig næring. Men nå er Listhaug blitt redd, skal vi tro. I et intervju med Aftenposten sier den nye innvandrings- og integreringsministeren at hun er bekymret for sine barns framtid. Flyktningstrømmen truer velferdsstaten og norsk kultur, hevder hun. Dommedagsprofetien kommer bare en uke etter at statsminister Erna Solberg i sin nyttårstale snakket varmt om hvordan alle kan bidra til å ta imot flyktningene på en god måte. Hverdagsintegrering, kalte hun det. Det skal jammen ikke bli lett å få nordmenn med på det når statsråden på området sier at flyktninger truer norske barns framtid. Listhaug saboterer den jobben hun er satt til å gjøre.

Erna Solberg har allerede vært nødt til å glatte over Listhaugs krasse retorikk om godhetstyranni og gullstoler. Hun ville ikke ordlagt seg slik, forsikrer hun. Det er mulig Solberg tenkte det var et sjakktrekk å gi Frp asylfeltet, vel vitende om at brutale innstramninger lå i kortene, mens hun selv kunne holde forsonende festtaler og overlate den stigende uroen til en som vet å spille skamløst på den. Ja, som ikke en gang nøler med å trekke inn sine egne barn. I stedet har vi kommet i den absurde situasjonen at det er en nyhet at statsministeren støtter regjeringens forslag til innstramninger. Halen har begynt å vifte med hunden.

Det er umulig å se hvordan Sylvi Listhaug kan gjøre en god jobb som integreringsminister når hun er redd for dem hun skal integrere. Riktignok har vi hatt en samferdselsminister med flyskrekk og uten lappen, men å gi Listhaug ansvaret for å ta imot mennesker hun frykter vil ødelegge hennes barns liv, er som å utnevne Rasmus Hansson til oljeminister. Som innvandringsminister gjør hun som ventet en effektiv jobb, i den grad at UDI-ansatte har gått til det oppsiktsvekkende skritt å nekte å følge en instruks de mener strider med folkeretten. Det har aldri skjedd før.

Hvordan Erna Solberg takler flyktningkrisen vil prege hennes ettermæle. Å legge det i hendene på Sylvi Listhaug, har allerede vist seg å være et feilgrep. Langt mer alvorlig er det at vi har fått en integreringsminister som gjør alt hun kan for å hindre integrering. Som sprer frykt og uro i en tid som krever det motsatte av våre politikere. Det er barna som må leve med konsekvensene av dårlig integrering.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media