DEBATT

Debatt: Flyktningkrisa

Listhaugs kamp

Da skuespiller Kristoffer Joner snudde Listhaugs teft for sosiale  medier mot henne, var det ikke morsomt lenger. 

HAR KONTROLL, MEN... - Vi tror ikke på at din strenghet egentlig er din måte å hjelpe flyktninger på, skriver artikkelforfatteren om Sylvi Listhaug. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet 
HAR KONTROLL, MEN... - Vi tror ikke på at din strenghet egentlig er din måte å hjelpe flyktninger på, skriver artikkelforfatteren om Sylvi Listhaug. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trump krangler med Broadway, og Sylvi Listhaug med Kristoffer Joner. Det er episk strid på begge sider av Atlanteren.

Trump likte ikke at hans kommende visepresident ble buet på under en Broadway-forestilling, og har i kjent stil – og med nokså autoritære tendenser – brukt sin Twitter-konto til å gå etter teateret.

Sylvi Listhaug brukte Facebook for å formidle at hun syntes det var skikkelig god norgesreklame da New York Times skrev en kritisk artikkel om Norges harde praksis for retur av barnefamilier til Afghanistan. Artikkelen fortalte om en sju år gammel gutt som ble sendt ut av Norge etter fire år her. Norge er strengest i Europa. «Lik og del!»

Men da skuespiller Kristoffer Joner snudde Listhaugs teft for sosiale medier mot henne, var det ikke morsomt lenger. Joner oppfordret folk til å donere penger til Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS) i Listhaugs navn, med umiddelbar og vanvittig suksess. Listhaug svarte med en plakat lagd spesielt for Facebook hvor hun tar på seg å forsvare den norske velferden mot dette «hylekoret». Og derved fikk vi en kveld på Facebook som nesten må gå inn i historiebøkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer