DEBATT

Listhaugs løgner - punkt for punkt

La oss gjøre jobben store deler av media ikke gjorde, og ta for oss Listhaugs «svar», påstand for påstand.

I HARDT VÆR: Sylvi Listhaug (Frp), her avbildet under besøk på Åskollen Bo og servicesenter i Drammen i 2016. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
I HARDT VÆR: Sylvi Listhaug (Frp), her avbildet under besøk på Åskollen Bo og servicesenter i Drammen i 2016. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Mange medier har gitt hard motstand mot Listhaugs løgner om Oslos eldrepolitikk. I går måtte de for balansens skyld, gjengi hennes «harde motangrep» mer eller mindre ordrett, uten sjanse til kritiske spørsmål. Listhaug ville nemlig først ikke la seg intervjue, men svare gjennom en bloggpost og pressemelding, som selv NTB siterte pliktskyldigst fra. Hovedbudskapet var: «ALT JEG SA ER SANT».

Men det er det naturligvis ikke. La oss gjøre jobben store deler av media ikke gjorde i går, og ta for oss Listhaugs «svar», påstand for påstand.

Første påstand: «Det er rent tull og tøys at dette handler om et gammelt vedtak». Ifølge Listhaug er det masse andre sykehjem som kunne og burde være nedlagt i stedet for St. Hallvardshjemmet. Hjemmet ble nedlagt av andre grunner: «Arbeiderpartiets og SVs kampanje mot private og ideelle aktører».

Da er det jo rart at flere av de som har blitt flytta fra St. Hallvardshjemmet har blitt flytta til Ullernhjemmet, drevet av Norlandia. Og naturligvis at byrådet slett ikke fører noen «krig» mot ideelle aktører, men konsekvent har understreka at vi ønsker en større andel ideelle, og færre kommersielle, aktører i eldreomsorgen. Å blande sammen ideelle og kommersielle aktører har blitt en paradegren på høyresida, men en løgn blir ikke sannere jo flere ganger du gjentar den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.