KOMMENTARER

Feminisme og innvandring:

Listhaugs stråmannsargumentasjon går rett hjem hos dem som trives best i kommentarfeltene

Det er mange innvandrerkvinner som ikke lever frie liv i Norge. Men Listhaug gjør lite for å hjelpe dem, skriver Amanda Schei.

PROVOKTATØR: Når Sylvi Listhaug returnerer etter tre måneder i fødselspermisjon skjer det ikke i det stille. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
PROVOKTATØR: Når Sylvi Listhaug returnerer etter tre måneder i fødselspermisjon skjer det ikke i det stille. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært fredelig den siste tida. Når Sylvi Listhaug returnerer etter tre måneder i fødselspermisjon, rett før den siste valgkampøkta, skjer det ikke i det stille. Godt planlagte, og akkurat så kontroversielle utsagn at de tåler dagens lys, blir pøst ut.

Hun vet å appellere til kjernevelgerne sine. Nå sist i Aftenposten med et spark mot det hun kaller «feministeliten» – som visstnok «overser innvandrerkvinnene og retter all sin oppmerksomhet mot gods, gull og pensjonspoeng». Dette har hun gjort før. «Hvorfor er innvandrerkvinners rettigheter ikke like viktig?» spør hun retorisk på sin Facebook-side med over 120 000 likerklikk. I ett eneste utspill klarer hun å appellere til de som er skeptiske til innvandrere og de som er skeptiske til feminister.

Det er mange innvandrerkvinner i Norge som ikke lever like frie liv. Det er et kulturelt og komplekst problem som det tar tid å rette opp i. Men sosial kontroll foregår ikke bare i hjemmene til de med en annen hudfarge. Undertrykkelsen feminismen kjemper mot foregår både i vanlige norske hjem, i muslimske hjem og innenfor andre sterkt religiøse hjem, også kristne, som Listhaug liker å assosiere seg med. Noe av kjernen i feminismen er at den ikke gjør forskjell på folk, i sin kamp mot undertrykkelse og for frigjøring. Det har ikke noe å si om undertrykkeren er hvit eller svart, eller om undertrykkelsen skjer i Norge eller det store utland. Derfor faller Listhaugs påstand på sin egen urimelighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer