Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lite blues fra Taj Mahal

NOTODDEN (Dagbladet): Konsert med litt for høy Hawaii-faktor og lite blues. Men skitt au.

Ingen kunne bli overrasket over at Taj Mahal var kommet til Telemark for å spille hula-blues - eller blues på Hawaii-vis som han kalte det. Likevel var det nok noe skuffende at nesten hele konserten besto av karibiske toner og vekselvis pulserende og slepen reggae-calypso. Det ble ensformig i lengden, og jeg har en følelse av at verken han eller bandet tok ut potensialet helt. Men stemningen tok seg opp såpass at han i en av de sjeldne balladene måtte hysje på publikum med beskjed om at de kunne få drikke så mye de vil seinere...

Besetningen var relativt sjelden, f.eks. er det spesielt å operere med tre mann på ukuleler i forskjellige størrelser. De dominerte lydbildet vel mye, på bekostning av Mahals gitar. Men først og fremst var det morsomt å høre ham i denne settingen. Etter hvert briljerte han også med sin fantastiske stemme, og i party-nummeret «The Blues Is All right» strekker han den til det ytterste av hva som er mulig. Det er her han er best, noe som kommer til uttrykk på den ferske liveplata «Shoutin' In Key». Vi hadde tålt noen låter fra den og mindre fra «Hula Blues»-plata, og ønsker Mahal velkommen tilbake. Som bluesartist.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media